Dinamo – Slaven Belupo (3:0): Modri izdominirali, prešli Hajduk na ljestvici

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Na svom terenu u Maksimiru, Dinamo je u nedjelju u  17:05 započeo dvoboj s koprivničkim Slaven Belupom.

Riječ je o posljednjoj utakmici 19. kola HNL-a, a ovom pobjedom, Modri su na ljestvici prešišali svog ljutog rivala Hajduka.

Dinamo je utakmicu počeo dobrim otvaranjem kada je Mišić dodao Špikića koji je s lijeve strane tražio Oršića na osam metara. Međutim lijevo krilo Dinama nije baš dobro primilo loptu.

Belupo je zaprijetio već u šestoj minuti ubačajem s desne strane. Ali po žalost rivala iz Koprivnice, Theophile je odbio loptu da bi je Ivanušec potom izbio u polje.

No zato je Belupo bio bespomoćan protiv Dinama u desetoj minuti. Dinamo je poveo 1:0 a Andrić je slavio i svoj četvrti gol u sezoni, zahvaljujući sjajnom ubačaju Ristovskog.

Na radost Dinama, sjajnog je Andrića zasjenio Oršić koji je potom zabio dva gola, čime je Dinamo već do 25. minute vodio nevjerojatnih 3:0.

U povratku utakmici u drugom poluvremenu, Dinamo je imao trostruku zamjenu koja je na klupu poslala Theophilea, Andrića i Špikića, a na teren su izletili Lauritsen, Franjić i Jurić.

Nedugo potom, u 52. minuti, Ivanušec je pokušao zabiti još jedan gol za Modre s 22, 23 metra, no lopta je prošla kraj vratnice. Ništa bolje nije prošao ni u 57. minuti. Unatoč izvrsnom prodoru i dolazak u zonu od 16 metara, šut mu je naletio na blokadu.

Slaven Belupo je u 55. minuti pokušao uzvratiti udarac, Ali Hadžić je bio predaleko i Livaković je lako obranio vrata Modrih.

Usred stabilnog rezultata u korist Dinama, plavi domaćini su napravili još jednu izmjenu u 60. minuti, kada je na klupu sjeo Ademi, a na teren stupio Bulat. Potom je sa zamjenom Ivanuševca sa Tolićen, Dinamo napravio čak pet zamjena u utakmici.

Ostatak igre, Dinamo je proveo u smirenijem tempu, ali i dalje sa konkretnom ekipom. Slaven Belupo je pokušao zbaiti barme jedan gol, ali uzalud, iako je bilo nekoliko napetosti pred vratima Modrih.

Podsjetimo dvije momčadi su u međusobnim okršajima ove sezone uvijek imali sreće samo u gostima. Tako je Slaven Belupo u Zagrebu slavio s dva razlike (0:2) u prvom kolu, dok je Dinamo za svoju pobjedu protiv koprivničkog rivala morao pričekati 10. kolo kada je slavio sa spektakularnih 4:1.

Dinamo je nedjeljnu utakmicu počeo sastavom Livaković-Ristovski-Theophile-Šutalo-Perić-Špikić-Ademi-Mišić-Ivanušec-Andrić-Oršić, dok je Slaven Belupo u lov na pobjedu poslao sastav Sušak-Udo-Božić-Goda-Hadžić-Glavčić-Kvržić-Kocijan-Zapata-Caimacov-Bosec.

Komentari