DINAMO SE VRATIO IZ NORVEŠKE: Navijači sretni iako su posijedili od živčanih napada

Facebook

No, to ne bi bio Dinamo kada i ovako čistu situaciju ne bi doveo do apsurda, jer zadnjih nekoliko minuta utakmice kod 3-3 se igralo uz sveopće juriše Norvežana iako su bili s igračem manje.

U upravo nevjerojatnoj utakmici Dinamo je uspio odigrati potrebnih 3-3 (3-1) protiv norveškog Moldea u gostima i tako osigurati prolaz u četvrto pretkolo kvalifikacija za Ligu  prvaka, s obzirom da je u Zagrebu prva utakmica završila 1-1. U doslovce ludoj utakmici norveški Molde je imao tri jedanaesterca od kojih je samo jedan realizirao. S druge strane, Dinamo je bolje djelovao u napadu, dočim mu je obrana porozna poput istrunule vodovodne cijevi.

Dinamo je u samo tri minute, od 17.  do 22. minute poveo 3-0 i činilo se da je tada sve bilo gotovo, do kraja utakmice Molde je za prolaz morao zabiti četiri gola, a ne primiti niti jedan. Prethodno je kod 0-0 Molde promašio jedanaesterac, Kamara je zapucao nebu pod oblake.

No, to ne bi bio Dinamo kada i ovako čistu situaciju ne bi doveo do apsurda, jer zadnjih nekoliko minuta utakmice kod 3-3 se igralo uz sveopće juriše Norvežana iako su bili s igračem manje.

Redom je to izgledao ovako, Molde je smanjio predkraj prvog dijela pogotkom Hussiana i u sudačkoj nadoknadi imao još jednu prigodu iz jedanaesterca za smanjenje minusa na 2-3. No, Eduardo je uspio obraniti udarac Singha.

U nastavku Molde nije bio nimalo obeshrabren svojim promašajima i kimsovima u obrani, jurnuo je iz sve snage i u 51. minuti izborio novi, treće jedanaesterac, također potpuno opravdano dosuđen, Sada je Elyounoussi pogodio, i Dinamo se počeo tresti od straha. Trener Zoran Mamić kod vodstva 3-0 uopće nije posegnuo za opreznom varijantom i cijela utakmica nakon tako uvjerljive prednosti došla je u pitanje. Bilo je to nevjerojatno za gledati, Dinamo se panično branio, a ipak je primio i treći, izjednačujući pogodak, petnaestak minuta prije kraja gol je postigao Kamara.

Sad je cijela Dinamova priča visila u zraku, no sitnim okolnostima uspio se dočekati kraj bez primljenog pogotka i tako produžiti nadu za plasman u Ligu prvaka. Ipak, Dinamo je pokazao toliko slabosti da su mu navijači posijedili od  živčanih ispada.

Prolaskom Moldea Dinamo je osigurao minimalno skupine Europske lige, što je desetu sezonu zaredom da Modri igraju u skupinama europskih natjecanja.


Komentari