DINAMO SE POJAČAO: Došao mladi austrijski Hrvat, pamti klubove legende Plavih

Robert Ljubičić, foto: GNK Dinamo Instagram

Dinamo je uoči početka priprema za novu sezonu doveo još jedno pojačanje. Nakon dolaska Josipa Drmića koji je prošle sezone bio drugi strijelac 1. HNL u dresu Rijeke, zagrebački Plavi objavili su da je potpis na petogodišnji ugovor stavio mladi vezni igrač, austrijski Hrvat Robert Ljubičić, dosadašnji član bečkog Rapida, koji će za mjesec dana proslaviti 23. rođendan.

Ljubičić je rođeni Bečanin, a do sada u karijeri, svoj put gradio je u austrijskim klubovima koji se povezuju s Dinamovom legendom Zlatkom Kranjčarom. Mladi veznjak se prema velikoj nogometnoj sceni probijao u dresu St. Poeltena, u kojem je Kranjčar igrao pri završetku karijere, a potom je bio u akciji i u dresu Rapida, gdje je legendarni Cico ostavio duboki trag. Kao igrač Rapida, Ljubičić pamti susrete s Dinamom protekle sezone u skupini Europske lige.

Podsjetimo, Dinamo je u Beču izgubio s 2:1, dok je u Zagrebu stigao uzvrat Plavih s pobjedom s 3:1. Novi dinamovac je u obje utakmice odigrao po 90 minuta.

Sretan zbog velike prilike

Poslije potpisa za Dinamo, Robert Ljubičić istaknuo je da je sretan zbog prilike koja mu se pruža u novom klubu. ‘Igrao sam protiv Dinama u Europskoj ligi u zadnjoj sezoni, bio sam sretan već kad sam čuo da ćemo igrati protiv zagrebačkog kluba. Pratio sam i ranije utakmice Dinama u Europi, doma smo zajedno gledali i uvijek mi je bilo drago kada je momčad pobijedila i imala dobre rezultate. Posebno recimo protiv Tottenhama, vidjeli smo tad ogromnu kvalitetu ekipe. Najbitnije mi je da igram što više i da imam kontinuitet, nadam se da ću dobiti povjerenje i priliku. Kad igraš za Dinamo, uvijek je tvoj cilj osvojiti sve titule koje možeš i ostvariti što više uspjeha’, kazao je novi dinamovac po dolasku, a objavila je službena stranica kluba.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by GNK Dinamo (@gnkdinamo)

Još jedna sjajna vijest za Dinamo

Ljubičićev dolazak ojačat će konkurenciju u sredini terena, a na početku novog tjedna i uoči okupljanja na pripremama, stigla je još jedna odlična vijest za zagrebačke Plave.

Po podacima uglednog portala Transfermarkt, koji prati zbivanja na tržištu te status klubova i igrača po njihovoj financijskoj moći, odnosno vrijednosti, Dinamo je među najboljih 10 na svijetu po zaradi od transfera igrača. U tom poretku, klub s Maksimira je na devetoj poziciji unatrag posljednjih 10 sezona, s financijskim ‘plusom’ od velikih 186,85 milijuna eura.


Komentari