Dinamo se oprostio od legende Rore: ‘Dragi Kraso i ti ćeš zaigrati na ta dva gola sa svojim suigračima’

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Dinamo je u utorak u loži Maksimir održao komemoraciju u počast Krasnodara Rore, člana velike generacije Plavih koja je 1967. godine osvojila naslov u Kupu velesajamskih gradova.

Rora je preminuo prošlog četvrtka u Zagrebu, a njegova smrt bila je nova tužna vijest za Plave nakon što su se nedavno oprostili i od Slavena Zambate, legendarnog napadača velike Dinamove generacije.

Rorin nogometni put i značaj za Plave istaknuo je Dinamov predsjednik Mirko Barišić, koji se prisjetio njegovih riječi dok se nedavno opraštao od suigrača iz slavne generacije.

“Na oproštaju od Zambate Rora je rekao: “+Siguran sam da će ‘Zambi’ pronaći neku livadu i da će igrati na dva gola. Nažalost, dragi ‘Kraso’, i ti ćeš zaigrati na ta dva gola sa svojim suigračima”, rekao je Dinamov predsjednik.

Barišić je posebno istaknuo Rorine dane u Francuskoj, kada je bio jedan od uzora tamošnjem igračkom velikanu.

“S Michelom Platinijem je igrao u Nancyju, a veliki Michel je rekao kako ne bi nikad postao tako veliki igrač da poslije treninga nije ostajao s Rorom”, rekao je Barišić.

Na oproštaju od Rore svoja je sjećanja na velikana približio i Zorislav Srebrić, dugogodišnji nogometni dužnosnik koji je istaknuo podatak o 102 gola Dinamove legende u karijeri u plavom dresu.

“Igrao je i za mlađe reprezentacije Hrvatske, nažalost, nije mogao igrati za hrvatsku seniorsku jer ona tada nije djelovala. Bio je dopredsjednik trenerske organizacije Hrvatske. Dao je sve da bi uspjesi našeg nogometa bili što veći. Baš je te 1967. godine osnovana i Dinamova nogometna škola pod nazivom ‘Hitrec-Kacijan’. Radio je Krasnodar i kao novinar, imao je sjajne članke”, rekao je Srebrić.

Nakon komemoracije, Krasnodar Rora će na posljednji počinak biti ispraćen u utorak na zagrebačkom Mirogoju.


Komentari