Dinamo putuje na ključnu utakmicu, Bjelica poručio: Želimo srušiti Šahtar

Nogometaši Dinama danas putuju u Harkiv gdje ih sutra od 19 sati (PLANET SPORT) očekuje susret trećega kola Lige prvaka protiv prvaka Ukrajine, Šahtara iz Donjecka.

Prije samog polijetanja za Ukrajinu u zagrebačkoj zračnoj luci medijima su se obratili trener Nenad Bjelica i napadač Bruno Petković.

”Pitate me što je s Ademijem i Petkovićem. Svi idu na put,tako i njih dvojica. Vidjet ćemo hoće li moći pružiti sto posto. Ako ne budu mogli, igrat će drugi. Osjećaj je pozitivan. Oni su kvalitetna ekipa, imaju puno Brazilaca, čak 13, nekoliko reprezentativaca Ukrajine. Teško im je naći nekakvu manu. Pokušat ćemo biti ofenzivniji nego protiv Cityja i tu ćemo tražiti šansu. To je taktika za Harkiv”, kazao je Bjelica, pa je malo nastavio i o Šahtaru:

”11 utakmica, 11 pobjeda, liga im je očito slaba, mjerilo je Liga prvaka. Stvarno su potentna ekipa, ali vjerujem da ćemo bit na višem nivou nego protiv Cityja i da ćemo se vratiti s pozitivnim rezultatom. Ne mogu se uspoređivati naš dvoboj i njihov s Cityjem. To su dvije različite utakmice”, prije puta je poručio Bjelica.

Novinarima je svoje impresije prije put i veliku utakmice u Harkivu iznio i ozlijeđeni Bruno Petković.

‘Dobro je, ima nekih problema, ali u redu je. Na raspolaganju sam. Nisam vidio nešto puno o Šahtaru, nismo vidjeli video analizu, ali znam da su kvalitetni. Super su ekipa, pogotovo ofenzivno. Imaju 11 pobjeda u Ukrajini. Idemo se potući. Idemo utakmicu po utakmicu. Svaki rezultat ovisi sam po sebi. Svašta se može dogoditi, nemojmo kalkulirati, idemo utakmicu po utakmicu. Nema ekipe na svijetu koja se može mjeriti s Cityjem po posjedu i presingu nakon izgubljene lopte. Sigurno ćemo imati više prostora u Ukrajini nego što je to bio slučaj s Cityjem.”

Modri će po dolasku u Harkiv odraditi i zadnji trening pred utakmicu, a medijima će se obratiti Nenad Bjelica i stoper Emil Dilaver.

Podsjetimo Dinamo je u  prvom kolu pregazio Atalantu na Maksimiru 4:0 a u drugom kolu je izgubio na Etihadu protiv Man Citya 2:0. Šahtar je pak u prvom kolu u Harkivu izgubio od prvaka Engleske 3:0, dok je slavio u gostima protiv Atalante 2:1.

 

 

 


Komentari