DINAMO PREDSTAVLJA RETRO KOLEKCIJU: Evo koliko košta jedan dres i gdje ga možete kupiti, količine su ograničene

Foto: Marko Todorov/CROPIX

U dojmljivoj i bogatoj Dinamovoj povijesti zlatna prašina katkad krije brojne zanimljive priče. Uoči obilježavanja 110. obljetnice osnutka purgerskog kluba u ponedjeljak 26. travnja, Dinamo se odlučio upustiti u svojevrsnu emotivnu i vizualnu avanturu kroz vremeplov kojim bismo ponovno osjetili dašak nekih starih vremena.

GNK Dinamo pokreće kampanju u kojoj će kreirati i predstaviti replike retro dresova koji, bilo u estetskom smislu ili samoj važnosti u konkretnom trenutku, imaju značajno mjesto u klupskoj povijesti.

U sljedećih godinu i pol dana klub će predstaviti pet retro kolekcija koje su izabrane kombinirajući nekoliko kriterija poput povijesnog značenja, sportskih rezultata, bitnih događaja i atraktivnosti dizajna. Kampanja naziva ”DINAMO CLASSICS” kreće upravo na 110. rođendan kluba uz zanimljiv dres iz 1911. godine.

Posebnost ove kampanje leži u tome što će Dinamo, nakon predstavljanja petog dresa predviđenog za ljeto 2022. godine, seriju nastaviti u interakciji s navijačima!

Klub će kroz anketu omogućiti navijačima da svojim glasovima izaberu retro dres i odrede redoslijed u nastavku retro niza kroz odabir nekoliko mogućih opcija. Dres s najviše dobivenih glasova bio bi prvi sljedeći u nizu ove kolekcije.

Retro kolekcija bit će predstavljena u periodu proljeće, ljeto i zima 2021. godine te proljeće i ljeto 2022. godine.

Foto: Marko todorov/CROPIX

Svaki će dres iz kolekcije biti identična replika najvažnijih i najljepših dresova iz bogate Dinamove povijesti. Redoslijed dresova u nastavku serije te nakon pet navedenih klupskih serija određivali bi navijači glasovanjem između nekoliko ponuđenih kombinacija.

Detalji o kolekciji dresova u navedenom periodu još neko vrijeme neka ostanu tajna.

Dinamo retro 1911

Retro seriju Dinamo simbolički otvara na 110. obljetnicu kluba s dizajnom koji se veže uz same (pra)početke i prvi izlazak na teren još u ”drevno” doba kad je purgerski klub oduševljavao nogometne kibice pod nazivom Gradjanski.

U svojih početnih sedam i pol godina Gradjanski je koristio različite boje dresova. Iako je plava boja dulje od 100 godina simbol zagrebačkog kluba, prva je službena boja bila žuto-crvena! Na svom prvom okupljanju neposredno po osnutku kluba, kod prvog izlaska na teren na premijernoj trening utakmici 14. svibnja 1911. godine na Tuškancu, purgeri su istrčali u prugastim žuto-crvenim dresovima. U dnevnim je novinama između ostaloga pisalo: „Igrači su imali ukusne prugaste dresove crveno-žute boje…”. U premijernom klupskom grbu, koji je egzistirao tek u početnih pola godine, na „obodu“ je bila rozeta s 12 naizmjeničnih polja u tamnijim nijansama žute i crvene. Upravo je takve, tamnije tonove momčad koristila i na samim dresovima.

Plavi dresovi osvanuli su 1919. i od toga je trenutka to postala i službena boja koja je osnovni dio identiteta purgerskog kluba već cijelo stoljeće.

Foto: Marko todorov/CROPIX

Dašak povijesti na Maksimiru

Dinamovi prvotimci na jedan su dan osjetili dašak tog doba i samih početaka kluba. Kapetan prve momčadi Dinama Arijan Ademi, napadač Bruno Petković i stoper Joško Gvardiol nakratko su otputovali u 1911. godinu te su zasjali u prvom dresu kluba. Igrači Dinama zasigurno bi u ovom izdanju zasjali i na naslovnicama tadašnjih novina kao prave nogometne zvijezde.

Gdje ga nabaviti?

Cijena dresa ”Dinamo retro 1911” iznosi 399 kuna. Izrađen je od stopostotnog pamuka te je upakiran u retro poklon kutiju.

Dres je proizveden u Europi, u suradnji s tvrtkom COPA FOOTBALL, renomiranim nizozemskim proizvođačem retro odjeće koji je specijaliziran za suradnju s nogometnim klubovima.

Retro dres bit će od ponedjeljka dostupan u prvim ograničenim količinama i to ekskluzivno u fan shopu Dinamo te u web shopu.

Iako u originalnoj izvedbi dresa nije stajao prvi klupski grb, u paketu uz dres se nalazi prvi klupski grb koji se prema željama kupaca može i aplicirati na dres.

Retro dres iz 1911. godine je prvi u nizu buduće kolekcije koju će klub predstaviti i ponuditi navijačima i kupcima u narednom periodu.

Foto: Marko Todorov/CROPIX
Foto: Marko todorov/CROPIX


Komentari