Dinamo predstavio retro dres s petokrakom iz 1990. godine

Foto: GNK Dinamo

Dinamo nastavlja svoju kampanju u kojoj kreira i predstavlja replike retro dresova koji imaju značajno mjesto u klupskoj povijesti.

Tako je nakon dresa Građanskog iz 1911, a koji je rasprodan u manje od 24 sata, na red došao popularni dres iz 1990. godine.

Kako je najavljeno prije pola godine, klub će u nadolazećem razdoblju predstaviti pet retro kolekcija koje su izabrane kombinirajući nekoliko kriterija poput povijesnog značenja, sportskih rezultata, bitnih događaja i atraktivnosti dizajna. Tako su kapetan prve momčadi Dinama Arijan Ademi, vezni igrač Josip Mišić i napadač Deni Jurić na jedan su dan otputovali u zanimljivo razdoblje i 1990. godinu.

Bila je to estetska kombinacija u kojoj su Dinamovi igrači skupnim fotografiranjem zakoračili u 1990. godinu, u doba društveno političkih pa i sportskih promjena. Dres je ostao zapažen po scenama s nikad odigrane utakmice protiv Crvene zvezde 13. svibnja 1990. i amblematskoj sekvenci tadašnjeg kapetana Zvonimira Bobana.

Nešto ranije tog proljeća Dinamo je u toj istoj kombinaciji, također u Maksimiru, svladao još jednoga starog rivala u derbiju, momčad Partizana (2-1). Plavi dres s bijelim rukavima i bijelim donjim dijelom ujedno je bio inačica kakvu je klub neko vrijeme koristio i pod nazivom Gradjanski.

Cijena dresa ”Dinamo retro 1990” bit će 449 kuna.

Komentari