DINAMO PREDSTAVIO NOVU UPRAVU! Ova je četvorka budućnost Modrih

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Dinamo je napokon predstavio novu Upravu kluba koja će voditi Modre u narednom turbulentnom periodu. Upravu, uz predsjednicu Vlatku Peras, čine trojica novih članova – Dario Šimić, Danijel Tomačić i Darko Podnar.

“Uvijek su zahtjevni izazovi u Dinamu. Mogu reći da sam se za ovu ulogu spremao i ovih 13 godina nakon igračke karijere, i poslovno i nogometno. Tu je, dakako, i snažna emocija, ali i odgovornost. Ja sam dijete ovog kluba, rođen u ovom gradu. Štoviše, rodio sam se 12. studenog 1975. godine, a tata me već 13. studenog učlanio u Dinamo. San mi se ostvario dolaskom u Dinamo 1987. Tada su me vodili treneri Zdenko Kobešćak i Fahrija Dautbegović. Kasnije sam baš kod trenera Kobešćaka debitirao za prvu momčad sa samo 16 godina. Otišao sam nakon 12 godina u jednom od najvećih Dinamovih transfera, potpisao za Inter. Kasnije je put bio šarolik i raznolik, ali drago mi je da sam se vratio”, rekao je Dario Šimić na predstavljanju.

Foto: GNK Dinamo

“To je dio velikog iskustva koje mi daje pravo na samopouzdanje. Znatno je pomogao rad s Paolom Maldinijem i Zvonimirom Bobanom i vraćanje Milana na stare staze slave. I danas se savjetujem s Bobanom”, nastavio je Dario i najavio rad nove Uprave:

“To je način kako funkcioniram. Djelovat ćemo zajednički na čelu s predsjednicom Uprave, Vlatkom Peras. Za početak je najvažnije da osvojimo naslov prvaka. Stojim maksimalno na dispoziciji sa znanjem, iskustvom, brojnim kontaktima, od bivših igrača, skauta, kolega i prijatelja koje uvijek mogu nazvati i dobiti informaciju, od Argentine, Brazila, Belgije, širom svijeta”.

“To bi trebala biti dodatna vrijednost za koju se nadam da će se vidjeti u sljedećim godinama na maksimirskom travnjaku. Sjećam se kad smo krajem 1990-ih imali vrhunsku momčad satkanu ponajprije od domaćih igrača, iskusnih dinamovaca. Mislim da to i dalje treba biti naš put, da kičmu momčadi čine naši iskusni igrači, pravi karakteri koji će mladima pomagati u razvoju”, zaključio je Dario Šimić.

Nova lica

Jedno od dva nova lica u Dinamovoj Upravi je Danijel Tomačić, direktor Lana grupe, jednog od vodećih Dinamovih sponzora.

“Jasno je da je velika čast i iznimno zadovoljstvo raditi u našem najtrofejnijem klubu. Poseban je osjećaj kad uspijete spojiti poslovni i nogometni svijet, a kad pritom napravite značajan sportski i financijski rezultat, to znači napredovanje u svakom smislu. Veliki je izazov uopće i uhvatiti se tako ozbiljnog i odgovornog posla kakav je u Dinamu, a sve ostalo je nadogradnja, implementiranje ideja, planiranje, preveniranje, odlučivanje, korekcije, odgovornost, lojalnost i, naravno, ljubav”, govori Tomačić i dodaje:

“Postoji neko nepisano pravilo da dobrog igrača možeš stvoriti minimalno za pet, trenera za 10, a sportskog djelatnika za 15 godina. U nogometu sam, i to nakon igračkog staža, pune 22 godine. Rad u klubovima na nižim razinama filtrira i profilira kadrove, generira one najbolje u ozbiljne sustave. Iskustva stečena radom u manjim sredinama i manjim klubovima iznimno su bitna i ona su nekima prijemni ispit, a nekima i svojevrsna životna škola. Moj djelokrug i nadležnosti u Upravi bit će i sveobuhvatni u smislu participiranja pri odlučivanju o temama za koje nisam izravno zadužen, ali i uže određena što ponajprije uključuje cijelu stadionsku infrastrukturu, članstvo, sigurnost, prodaju ulaznica”.

Najmlađi član nove četvorke Dinama je Darko Podnar, Zagrepčanin rođen 24. siječnja 1980. godine, koji je u Dinamo došao s karijerom uspješnoga sportskog djelatnika iz Istre 1961.

“Emocije su jake, ali one ujedno i obvezuju. Na utakmice sam počeo dolaziti kao klinac s pet, šest godina, u sezoni 1985/‘86. Posebno se sjećam generacije u kojoj su blistali Prosinečki, Mujčin, Šimić, Viduka, Mladinić, utakmica u kojima smo rušili Partizan, Celtic…Kasnije sam spletom okolnosti kroz poslovni život došao u poziciju da me klub pozove i tako pridonesem u svakodnevnom poslovanju i eventualnoj nadogradnji već postojećeg fenomenalno razvijenog Dinamova sustava”, poručio je.


Komentari