Dinamo predstavio novog trenera: Cvitanović je dugoročno rješenje i odmah je najavio velike promjene!

Odmah se bacio na ono u čemu je najbolji, a to je taktika.

Dinamo je svega dva dana uoči početka nove sezone odlučio prekinuti suradnju s bugarskim trenerom Ivajlom Petevom. Povodom iznenadne smjene sazvana je izvanredna medijska konferencija na kojoj je predstavljen novi trener, Mario Cvitanović.

Cvitanović neće biti samo “caretaker” momčadi već će mu Dinamo pružiti priliku na duže vrijeme, odnosno, dobit će ugovor na godinu dana uz mogućnost produljenja suradnje, najavio je to sportski direktor Dinama, Marijan Vlak.

“Da pojasnim odmah. Mario Cvitanović nije tek privremeno rješenje, potpisali smo s njim na godinu dana i vjerujemo da bi mogao biti dugoročno rješenje”, kazao je Vlak i detaljnije objasnio zašto je Petev dobio otkaz.

“Momčad nije pokazivala napredak u igru. Ovim ćemo potezom dobiti novu energijujer na čelo stožera sjeda čovjek koji je bivši igrač Dinama i izuzetno ambiciozan i karakteran trener. Cvitanovića poznajem dugo, bio sam mu trener, a doveo sam ga kada sam bio direktor Omladinske škole. Ova momčad ima potencijala i cilj nam je vratiti se u vrh i ući u Europsku ligu. Doveli smo pojačanja i vratili su se Benković i Fernandes”, kazao je sportski direktor.

Vlak je nakon toga prepustio mikrofon Cvitanoviću.

“Sretan sam što sam dobio ovu priliku, ne plašim se izazova i ne mislim da ću izgorjeti. Moj stožer i ja smo radili dobar posao i nekako je bilo logično da dobijem priliku kao glavni trener Dinama. Spreman sam, poznajem gotovo sve igrače i sustav, mislim da ne bi trebalo biti problema s upoznavanjem”, veli Cvitanović, koji je vrlo spremno, bez straha i odlučno govorio o svojoj novoj ulozi.

Problema u Dinamovoj igri ima dosta i to je jedan od razloga zbog kojih je Petev morao napustiti klub. Cvitanović nije gotorio o problemima već je stavio naglasak na kvalitetu.

“Ne bih sada o problemima. Treba se istaknuti individualna kvaliteta i mladost. Siguran sam da u ovom dijelu Europe niti jedan klub nema ovakvu individualnu kvalitetu mladih igrača, ali na nama je da napravimo igru kakvu želimo”, objašnjava Cvitanović.

Dinamo je doveo i dva pojačanja, lijevog beka Lecjaksa i defenzivnog veznog Doumbiju. “Čeha smo pratili i prošle godina pa znam kakav je igrač. Dobar je u oba smjera i stabilan, a Doumbiju nisam još upoznao”, veli novi trener.

Treba li Dinamu još pojačanja?

“Momčad ima dosta rezervi i postoje tu još neki mladi igrači, ali prvo se želim upoznati s kvalitetom svih igrača da bih mogao govoriti”, objašnjava.

Cvitanović se odmah bacio na ono u čemu je najbolji, a to je taktika.

“Sada nije vrijeme da mijenjamo taktiku. Momčad je do sada igrala 4-2-3-1 i nemamo vremena sada to mijenjati. No, ja kao trener želim igrati u više sustava, a sklon sam onom svom 4-3-3 ili 4-1-4-1, ako baš želite. No, to se mora prvo uigrati”, kazao je Cvitanović.

“Želim izazov i na meni je da probam napraviti što više mogu i dat ću sve od sebe da napravim ono što želimo, a to je sigurno garantiran uspjeh”, zaključio je trener Dinama.


Komentari