DINAMO PORAŽEN NA DOMAĆEM TERENU: West Ham slavio 2:0, pobjedu odnijeli s dva nepojmljiva gola

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Dinamo (3-4-1-2): Livaković – Šutalo, Lauritsen, Theophile Catherine – Ristovski, Ademi, Mišić, Franjić – Ivanušec – Petković, Oršić.

West Ham (4-2-3-1): Fabianski – Fredericks, Zouma, Diop, Cresswell – Rice, Souček – Vlašić, Lanzini, Fornalls – Antonio.

Prvo poluvrijeme

Na domaćem terenu, Modri su otvorili prvu utakmicu skupine H Europa lige protiv engleskog West Hama, no u prvih desetak minuta činilo se kako West Ham određuje tempo utakmice. Imali su naime i više od 90 posto posjeda lopte, no nešto kasnije razigrao se i Dinamo.

Ipak, neobjašnjivim gafom Theophilea, poveo je West Ham u 21-oj minuti kada zabija Antonio. Naime, Theophile je dodavao loptu Livakoviću, no Antonio ju je presjekao i Dinamu zabio pogodak u prazan gol.

Pokušao je situaciju spasiti Petković u 27-oj minuti, ali faulira ga njegov kolega iz reprezentacije, Nikola Vlašić. Inače, Vlašićev izlazak na teren popratila je sila zvižduka, a zviždalo se i zbog simboličnog klečanja engleskih igrača na početku utakmice, protiv rasizma.

U zadnjim minutama prvog poluvremena Vlašić puca na vratnicu Modrih, ali odlazi izvan gola. Dinamo u 45. minuta nije uputio nijedan udarac u vrata West Hama.

Drugo poluvrijeme

U nastavku igre, u svlačionici Modrih ostao je Theophile, a na njegovo mjesto izašao je Jurić. Ipak, ni to Dinamu nije pomoglo da ne primi i drugi gol u 50-oj minuti kada kroz noge Livakovića zabija Rice.

Čini se kako je taj pogodak bio poziv za buđenje pa Modri proigravaju Ivanušeca koji ulazi u šesnaesterac, no lopta odlazi pokraj vratnice. Ni minutu kasnije, okušava se i Mišić, ali ne prolazi.

U nastavku iz igre izlazi Vlašić, opet popraćen zvižducima, a West Ham nastavlja napadati mrežu Dinama. U 73-oj pokušava Fornals, ali brani Livaković.

Zadnjih deset minuta, mijenjaju i Modri, ali i Čekićari. Tolić povlači kontru, pronalazi Jurića, ali sve zaustavlja Fabianski. Rezultat ostaje nepromijenjen unatoč i tri minute nadoknade.


Komentari