Dinamo ponovno slavio na Poljudu i izborio finale Kupa: Hajduku nije pomogao ni povratak Perišića

Foto: Nikola Vilic / CROPIX

Modri su nakon četiri dana ponovno svladali Hajduk i tako izborili finale Kupa gdje će igrati protiv Rijeke! Dinamo je nakon samo nekoliko dana ponovno gostovao na Poljud gdje su od 19 sati igrali protiv domaćina Hajduka. Nakon što su svladali Hajduk protekle subote u velikom derbiju HNL-a s 1:0 pogotkom Brune Petkovića, sada su slavili istim rezultatom, a strijelac pobjedonosnog pogotka bio je Sandro Kulenović u 15. minuti susreta.

Dinamo je započeo susret puno bolje od Hajduka. Već u uvodnim trenucima susreta Bruno Petković je ostao sam na drugoj stativi gdje ga je proigrao Ivan Špikić, a napadač hrvatske nogometne reprezentacije promašio je ‘zicera’ s nekoliko metara. Modri su nastavili s boljim i agresivnijim pristupom te je ubrzo stigao i do vodstva.

Ponovno je Petković bio u situaciji gdje se lijepo namjestio na udarac lijevom nogom, njegov šut obranio je Lučić koji je u 18. minuti zamijenio ozlijeđenog Lovru Kalinića, a na odbijanac je natrčao Sandro Kulenović i doveo Dinamo u vodstvo 1:0.

Foto: Bozidar Vukicevic / CROPIX

Spektakl u Splitu

Ispostavilo se kako je to bio jedini pogodak na susretu, a Kulenović je u prvom poluvremenu imao još nekoliko izglednih situacija, ali je u svim okršajima bio bolji vratar Hajduka Lučić. U drugom dijelu Hajduk je bio nešto bolji protivnik, ali do kraja susreta nisu uspjeli izjednačiti.

Pravi kaos a tribinama je počeo kada je u 73. minuti na teren istrčao Ivan Perišić, koji zbog ozljede nije igrao od rujna prošle godine. Domaći su najbolju priliku imali na samom kraju susreta kada su pogodili gredu. Valja dodati kako je pred kraj susreta na teren za Dinamo istrčao Marko Rog, još jedan povratnik u hrvatski nogomet.

Od njih se puno očekivalo: Uloženi su ozbiljni novci, a sada bi mogli napustiti Maksimir


No, na kraju susreta nemile scene. Torcida je probila ogradu pa krenula prema Bad Blue Boysima, a na Poljudu su morali reagirati i pripadnici specijalne policije kako bi spriječili veće ekscese i probleme. Igrači su brže bolje pobjegli s terena, a policija je sve uspjela smiriti.

Podsjetimo, Dinamo je pobjedom nad Hajdukom u subotu uhvatio priključak za vodećom Rijekom, koja je prva na tablici s pet bodova više, ali i utakmicom više od Modrih. Hajduk pak zaostaje sedam bodova za vodećom Rijekom. Modri će se sada protiv Rijeke obračunati i u finalu Kupa, dok će Splićani na Rujevicu već ovog vikenda.

Hajduk – Dinamo (0:1)

Kulenović 15′

Sastavi:

Hajduk (4-2-3-1): Kalinić – Moufi, Šarlija, Prpić, Hrgović – Sigur, Krovinović – Benrahou, Kleinheisler, Brekalo – Kalinić

Dinamo (4-4-2): Nevistić – Pierre-Gabriel, Theophile-Catherin, Ristovski, Perković – Špikić, Mišić, Sučić, Baturina – Petković, Kulenović


Komentari