Dinamo pobjednički kroz Osijek, nada u prvo mjesto i dalje živi

Futsal Dinamo je ostao u utrci za prvo mjesto na tablici 1. HMNL uoči doigravanja. Na neugodnom gostovanju u Osijeku momčad Miće Martića pametnom i strpljivom igrom svladala je s 2:0 domaćina koji se bori za play-off.

Mrtva utrka Split Tommyja i Futsal Dinama za prvo mjesto nastavlja se i nakon pretposljednjeg kola ligaškog dijela prvenstva. Dinamo je u gostima bio bolji od Osijek Kelmea i tako ostao poravnat na vrhu ljestvice sa Splićanima koji su večeras pobijedili Crnicu 3:0. Unatoč tome što je Matošević rano dobio crveni karton, Plavi su taktički nadvisili Osječane i po gol u svakom poluvremenu bio je dovoljan za nova tri boda koja putuju u Zagreb.

Osijek je bolje otvorio utakmicu i od početka počeo prijetiti gostujućim vratima. Dinamo je strpljivo čekao svoje prilike, no u prvom poluvremenu nije bio previše opasan za gol Osijeka. Domaći su imali inicijativu posebno nakon što je Vedran Matošević već u devetoj minuti zaradio drugi žuti karton.

Osječani su pritiskali i željeli na odmor otići s prednošću, no dogodilo se suprotno. Par sekundi prije kraja prvog poluvremena precizan je za vodstvo Futsal Dinama bio Hrvoje Penava, te su Plavi na najbolji mogući način završili prvih 20 minuta u kojoj su gledatelji u dvorani Zrinjevac vidjeli čvrstu igru s obje strane.

Odmah nakon što je počelo drugo poluvrijeme crveni karton dobio je i Osijekov Andrej Pandurević, no u te dvije minute s igračem više Dinamo nije uspio udvostručiti svoju prednost. Ipak, u 26. minuti kada su igračke snage na terenu bili izjednačene, pogodak za Plave glavom je postigao Kristian Čekol.

Dinamo je strpljivom i opreznom igrom do kraja susreta sačuvao svoju prednost od 2:0 iako je imao i nekoliko dobrih prilika za povećanje prednosti iz kontranapada. Osječani su zadnjih par minuta igrali bez vratara i na taj način pokušali izbjeći poraz, no nisu uspjeli „probiti“ Gorana Škorića koji je večeras bio u odličnom izdanju i drugu utakmicu zaredom Plavi nisu primili pogodak, a treći put ukupno ove sezone. Dinamo je time ostao u utrci za prvo mjesto, dok će Osijek sada vrlo teško do play-offa. U zadnjem kolu čeka ih domaća utakmica idući petak protiv Makarske u Domu sportova od 20 sati.

Vidimo se u Dvojci, idemo po prvo mjesto! Dinamo – to si ti!


Komentari