DINAMO OPTEREĆEN PRIJE DERBIJA: Neugodna situacija prije najveće utakmice, nastavlja se borba za vrh

Foto: Bozidar Vukicevic/CROPIX

Dinamo danas u 31. kolu 1. HNL na Maksimiru dočekuje Istru 1961, a uoči utakmice koja će početi u 18 sati, opterećenje predstavlja veliki broj igrača kojima prijeti izostanak u najvećem derbiju hrvatskog nogometa protiv Hajduka na Poljudu, u srijedu u zaostatku iz devetog kola. Trener Željko Kopić ima puno razloga za brigu zbog broja igrača s po dva žuta kartona prije susreta s Istrom, s obzirom na to da treći žuti karton u prvenstvu znači jednu utakmicu zabrane nastupa.

Prijetnju izostanka protiv Hajduka imaju Arijan Ademi, Bartol Franjić, Amer Gojak, Luka Ivanušec, Deni Jurić, Luka Menalo, Daniel Štefulj, Josip Šutalo i Kevin Theophile Catherine, a među tom devetoricom, Ivanušec je oporavljenik čiji se povratak na teren tek očekuje, dok je Menalo ozlijeđen. Među ostalima, trener Kopić bi mogao malo i kalkulirati protiv Istre ako se za to pruži prilika, ovisno o tijeku zbivanja nakon što započne utakmica protiv gostiju iz Pule.

Protiv Istre zbog kartona neće igrati Komnen Andrić, koji ima tri opomene i morat će propustiti utakmicu na Maksimiru.

Neugodno i Hajduku

Hajduk će u 31. kolu biti u akciji također danas, s početkom u 20:05 sati na Poljudu protiv Gorice. Splitskim Bijelima također ‘gori’ ako se pogleda popis igrača s po dva žuta kartona, između ostalog, i s Markom Livajom na tom popisu.

Uz Livaju, prijetnju isključujućeg trećeg žutog kartona prije derbija imaju i Nikola Kalinić, Stipe Biuk, Josip Elez, Marco Fossati, Nikola Katić i Emir Sahiti.

Stanje na vrhu

Uoči utakmice protiv Istre 1961, Dinamo na prvom mjestu na ljestvici ima dva boda više od drugoplasiranog Osijeka, s utakmicom manje protiv Osječana. Hajdukov zaostatak za vrhom je značajan, sa sedam bodova manje od zagrebačkih Plavih.

U borbi za vrh, Osijek će svoju utakmicu 31. kola igrati sutra protiv Hrvatskog dragovoljca, posljednjeg na ljestvici.


Komentari