DINAMO OPET UVJERLJIV: Novih 5 komada u uzavreloj atmosferi Doma sportova (VIDEO)

Foto: Josip Vuković

U utakmici 4. kola doigravanja za 1. HMNL igrači Futsal Dinama sjajnom su predstavom u drugom djelu susreta odnijeli pobjedu nad momčadi Crnice rezultatom 5:1 (1:0).

Pred oko 1500 gledatelja u uzavreloj atmosferi dvorane Doma sportova Dinamo je došao na korak do plasmana u prvu ligu, jer im je iz preostala dva kola dovoljan bod kako bi i teoretski osigurali nastup u najvišem rangu natjecanja.

Početak utakmice ponudio je vrlo dobru igru Crnice koja je na trenutke djelovala prilično uvjerljivo i samo zahvaljujući vrataru Škoriću i sportskoj sreći u početnim minutama domaćini su držali „nulu“. U 4. minuti Capar na asistenciju Franje sjajno pogađa za vodstvo Dinama, a prilike se nakon toga počinju redati i na jednoj i na drugoj strani.

Iz tog razdoblja svakako treba izdvojiti sjajne udarce Radmana i Bugarije te još bolje obrane Škorića, kao i pokušaje Perkovića i Pezelja koje je uspješno obranio vratar gosta Rafael Baričić. Na odmor se odlazi s minimalnom prednosti domaćina, ali uz puno bolji dojam koji je ostavila Crnica nakon prvih 20 minuta.

I baš kao i protiv Aurelije Dinamo furiozno kreće u drugi dio i pogodcima Majića i Pezelja dolazi do velike prednosti od 3:0. Crnica pokušava uhvatiti rezultatski priključak, što im donekle uspijeva u 33. minuti kada uz puno sreće smanjuju na 3:1 zahvaljujući autogolu Škorića.

U 35. minuti nakon šestog akumuliranog prekršaja Perković s 9 metara ne propušta priliku za povećanje vodstva, nakon kojeg Crnica vadi iz igre svoga vratara i uvodi još jednog igrača. Rezultiralo je to još jednim pogotkom u njihovoj mreži, a strijelac je baš kao i u utakmici u Šibeniku bio vratar Škorić za konačnih 5:1. 

Trener Čuljak nakon utakmice s nama je podijelio dojmove o ovoj velikoj pobjedi:

“Još jedan mali korak dijeli nas od prve lige i ja se nadam kako ćemo to u Vinkovcima i ostvariti. Bila je ovo iznimno teška i čvrsta utakmica. Crnica je pokazala sve svoje kvalitete u ovoj utakmici, s tri vrhunska individualca stvarali su nam velike probleme u obrani. Dogovor je bio da puštamo njihove igrače po liniji i da se uzdamo u našeg golmana da skine te udarce sa strane. Škorić je fantastično obavio svoj dio zadatka, i kada smo zabili za 2:0 uspjeli smo prelomiti utakmicu na našu stranu.”

Dom sportova ostao je neosvojiva tvrđava za sve Dinamove protivnike ove sezone.

“Ovo je čudo. Bez obzira na to bilo dvjesto, tristo ili tri tisuće navijača, atmosfera je uvijek sjajna i ne postoje riječi kojima bih mogao zahvaliti svim navijačima što su došli i napravili atmosferu koja nas je još jednom vodila do pobjede. Nadam se kako će i u posljednjoj utakmici atmosfera biti slična ovoj današnjoj, a mi ćemo dati sve od sebe kako bi im se odužili za ovo fantastično navijanje,” poručio je Čuljak.


Komentari