Dinamo Olmu nudi ugovor života: Ovoliko nijedan ‘modri’ nikad nije zarađivao

Foto: Marko Todorov / CROPIX

Svatko tko je makar jednom u posljednja dva mjeseca pročitao neku manju vjest o Daniju Olmu, zna da se budućnost ovog nogometaša mijenja iz sata u sat. Sredinom ovog tjedna, Dinamovi čelnici sastali su se s Olmovim ocem i zastupnicima Andyjem Barom i Juanmom Lopezom te su razgovarali o novom ugovoru, budući da ovaj trenutni istječe 2021.

Olmovom ocu Miguelu novac nije toliko bitan, koliko da se Dani dobro razvija i da ima zajamčeno mjesto u momčadi, čega su svijesni i u Dinamu. Stoga, razgovor nije trajao dugo te su mu odmah ponudili novi, produženi ugovor do 2024, piše 24sata.

Prihvati li ponudu, plaća bi mu porasla već od ove sezone, te bi poništila trenutačnu. Ukratko, potpiše li novi ugovor, Dani Olmo zarađivat će dva milijuna eura na godinu. Neto! To je najveća plaća koju je imao jedan igrač Dinama. Štoviše, niti jedan nogometaš na području bivše Jugoslavije nikada nije ni približno toliko zarađivao. U pet godina, naravno, u slučaju da ugovor odradi do kraja, Olmo bi zaradio, za hrvatske prilike nevjerojatnih 10 milijuna eura.

U nacrt novog ugovora ugrađena je i odštetna klauzula, prema kojoj bi Olmo mogao otići i ranije ako netko uplati 50 milijuna eura. Takve klauzule nema u aktualnom ugovoru, pa je konačna odluka isključivo na Dinamu. Dani i njegov otac Miguel još se nisu izjasnili hoće li potpisati ovaj sjajni ugovor, no, doznajemo kako su uzeli malo vremena jer, kako kažu, “ima vremena”, prijelazni rok se zatvara 1. rujna.

– Želja mi je zaigrati u Ligi prvaka. Uvijek sam sanjao o igranju u tom elitnom natjecanju. U njoj bih volio igrati već ove sezone, koncentriran sam samo kako proći Ferencvaros – rekao je Olmo za španjolsku radijsku postaju COPE.


Olmo je svjestan da je Dinamo na dobrom putu da ove godine zaigra u Ligi prvaka, kao što je i svjestan da bi radije ostao i igrao u Dinamu, nego, primjerice, sjedio na klupi u Laziju. Jer, kako je jednom rekao njegov otac, nema gore za nogometaše nego u ranim godinama sjediti na klupi. Dolazi do frustracije, nezadovoljstva, a mnogim igračima ti problemi ostave trag do kraja karijere. Odnosno, nikad se ne oporave. Stoga bi idealan scenarij bio kad bi Dinamo prošao Ferencvaros i izborio Ligu prvaka.

Unatoč vrhunskoj ponudi, Olmo još nije odlučio.

Komentari

loading...