DINAMO OBAVIO NOVI POSAO: Oproštaj od reprezentativca, procurilo koliko novca stiže

Damir Krajac/CROPIX

Dinamo se uoči nove sezone bavi odlascima i dolascima igrača, a nakon što su dovedeni Josip Drmić i Robert Ljubičić, objavljen je i jedan izlazni transfer. Petar Stojanović, 26-godišnji slovenski reprezentativac koji je bio na posudbi u Empoliju, ostaje u tom talijanskom klubu, s dogovorenim poslom za koji će zagrebačkim Plavima pripasti i odšteta.

Nije objavljen službeni iznos, no kako donose mediji u Italiji, riječ je o 1,2 milijuna eura.

Stojanović će, tako, nastaviti svoj put kao desni bek Empolija, u kojem je u protekloj sezoni sudjelovao u dolasku do 14. mjesta ljestvice u najjačem rangu talijanskog klupskog nogometa.

U Dinamu pamti devet trofeja

Na odlasku s Maksimira, klub je zahvalio slovenskom reprezentativcu na sve što je napravio u klubu. U Dinamo je došao u veljači 2016. iz Maribora, a nakon toga, gradio je svoj put na kojem je bilo puno uspjeha. Stojanović se tog uspješnog puta prisjetio za klupsku stranicu.

‘Zauvijek ću pamtiti sve sjajne trenutke koje sam doživio u zagrebačkom klubu. To je bio moj dom dugih pet i pol godina i nikad neću zaboraviti sve lijepo što sam doživio. Imao sam čast osvojiti devet trofeja u tom periodu s Dinamom i iznimno sam ponosan na to. Zahvalio bih klubu na svemu, kao i navijačima na podršci u tih pet i pol godina’, istaknuo je Stojanović, dodajući da će Dinamo nastaviti pratiti i da zagrebačkim Plavima želi puno uspjeha.

Pripreme za nove izazove

S riješenim dijelom igračke ‘križaljke’, Dinamo nastavlja pripreme za utakmice koje uskoro čekaju u Hrvatskoj i Europi. Domaća sezona je samo tri tjedna daleko, počet će utakmicom Superkupa u kojoj će Plavi 9. srpnja na Maksimiru igrati protiv Hajduka, a prvi izazovi u kvalifikacijama za Ligu prvaka na rasporedu su 19./20. i 26./27. srpnja u drugom pretkolu.

Dinamo će tražiti prolazak u treće pretkolo Lige prvaka u dvije utakmice protiv boljeg iz ogleda Shkupija iz Sjeverne Makedonije i gibraltarskog Lincoln Red Impsa.

 


Komentari