DINAMO NIJE NAŠAO PRAVE ZAMJENE: Legenda o posrtaju Modrih i uzletu Hajduka

Foto: Pixsell

Jako puno toga se izdogađalo tijekom jesenskog dijela sezone u Dinamu i Hajduku, a smjene trenera i rošade u momčadi pokazale su se isplatljivijim “Majstorima s mora”. I dok je Dinamo u slobodnom padu i nije ga uspjela zaustaviti niti promjena trenera, Hajduk je u velikom uzletu pod palicom Dambrauskasa. Željni objašnjenja i stručnog komentara obratili smo se iskusnom treneru Zoranu Vuliću.

Koliko trener zapravo znači za momčad, upitali smo Vulića…

„Oh, i te kako. Trener je najvažniji. Jasno, ako nema momčad ne pomaže ni trener. No, već sam vam govorio da Hajduk ima momčad a ne daje ono što može dati. Ovako ja na to gledam, trener je 30 posto, 30 posto je momčad, pa je 30 posto rad uprave i desetak posto je – sreća. Ova utakmica je to zorno pokazala. Hajduk ima dobro fizički pripremljenu momčad, to je napravio prethodnik. No, Dambrauskas je momčad složio na način da se zna tko je u prvoj postavi. I to daje mir igračima, pa čak i onima koji su na klupi. Zacijelo je i dobro verbalizirao što od koga očekuje. I igra je odmah imala i glavu i rep”.

Otišlo je previše igrača

Na što vam je ličio Dinamo u debiju novog trenera Željka Kopića?

„Čini mi se da se on uplašio sam sebe. Dugo nisam vidio tako nekarakteristično rezerviran Dinamo. Makar ja mislim da Dinamo nije bio nikad slabiji u zadnjih desetak-petnaestak godina, opet je i ove sezone imao sjajnih, jurišnih partija. Ovo sada protiv Hajduka izgledalo je i povučeno i destruktivno i nenametljivo. Mislim da Dinamo plaća silan ceh rasprodaje, nema, nestali su odjednom Majer, Gvardiol, Jakić, to se ne može nadoknaditi. A da ne spominjem Gavranovića i njegovih 15 do 20 golova po sezoni. Igrači koje su doveli nisu niti sjena spomenutih. Nekako je ta prodaja bila premasovna, a to se mora osjetiti”!

Komentari