DINAMO NE PUŠTA SVOJEG KAPETANA: Raspitivao se o odlasku, na Maksimiru spustili ‘rampu’

Goran Mehkek/CROPIX

Dinamo će se do kraja sezone boriti za trofeje u SuperSport HNL-u i Kupu, a nakon što je ligaška borba nastavljena samo bodom protiv Gorice na Maksimiru, za zagrebačke Plave dolazi i bolja vijest.

Ne bude li preokreta, s momčadi Ante Čačića ostat će kapetan Arijan Ademi za kojeg su se zainteresirali u inozemstvu, međutim, Dinamo svojeg dugogodišnjeg velikog aduta ne pušta, s pogledom prema nastavku sezone.

U novim izazovima koji čekaju momčad, zajednički stav Čačića i klupske uprave jest da nema Ademijevog puštanja s Maksimira. Nastavlja se suradnja s ugovorom koji traje do ljeta 2026., s odlukom koja je došla u situaciji nakon što je momčad do sada u prijelaznom roku već ozbiljno oslabljena odlaskom Mislava Oršića u Southampton.

Koliko Ademi znači Dinamu govori njegova liderska uloga na terenu, ali i predstave koje 31-godišnji rođeni Šibenčanin ima u plavom dresu. Do sada u sezoni, prikupio je 24 nastupa u svim natjecanjima, s četiri zabijena gola i dvije asistencije na Dinamovu putu koji je nastavljen prošlog vikenda.

Čačićev stav čvrst

Odluka o tome da ne bude zelenog svjetla za Ademijev odlazak na tragu je stava koji je prošlog tjedna javno iskazao Ante Čačić, odnedavno i sportski direktor zagrebačkih Plavih.

Čačić je uoči nastavka prvenstva pred novinarima kazao da može otići samo Dominik Livaković, uz klauzulu u ugovoru koja govori da se golmana Vatrenih pušta ako dođe ponuda od 10 milijuna eura. S ostalim prvotimcima su na Maksimiru drugačijeg stava, neće biti puštanja s obzirom na ugovore koji traju.

Puno izazova dolazi

Dinamo do kraja sezone više neće imati europske testove s obzirom na oproštaj od Europe u skupini Lige prvaka, ali izazova neće nedostajati.

Trajat će napeta borba u prvenstvu u kojem je Hajduk sada na četiri boda zaostatka za vodećim Plavima, uz Dinamovu utakmicu manje. U SuperSport Kupu, Dinamo će u osmini finala pokušati opravdati ulogu favorita protiv RNK Splita u utakmici koja se igra na splitskom Parku mladeži 14. veljače. Bude li Čačićeva momčad uspješna, nastavak borbe za taj trofej dogodit će se u četvrtfinalu.


Komentari