Dinamo navija za Barcu i Juve u Ligi prvaka: U Zagreb možda stigne i Crvena Zvezda!

Zagrebački Dinamo kao novi – stari prvak Hrvatske ponovno kreće u avanturu zvanu Liga prvaka. Sljedeće sezone najvjerojatnije će je započeti u trećem pretkolu. Jedino što to može poremetiti je da Ligu prvaka osvoji klub koji kroz nacionalno prvenstvo nije izborio plasman u ovo natjecanje. U tu kategoriju spadaju Napoli, Chelsea i Lyon. No ako bi se to dogodilo, onda bi nizozemski Ajax išao izravno u skupinu Lige prvaka a Dinamo bi otišao jednu stepenicu niže i u natjecanje Lige prvaka krenuo bi iz 2.pretkola.

Problem je u samim datumima, jer je ždrijeb 2. pretkola već 10. kolovoza, a završni turnir osmorice u Lisabonu igra se poslije tog ždrijeba, točnije od 12. kolovoza. No UEFA je doskočila i tom problemu. Ako u osmini finala Lyon 7. kolovoza ispadne od Juventusa, a Napoli dan kasnije od Barcelone, Dinamu bi sve bilo poznato.

Preskočio bi ždrijeb 10. kolovoza i 2. pretkolo 25./26. kolovoza te bi bio prebačen u ždrijeb 3. kvalifikacijskog kola 31. kolovoza i prvu bi svoju europsku utakmicu u sljedećoj sezoni odigrao 15. ili 16. rujna.

No ono najzanimljvije tek bi uslijedilo, u trećem pretkolu Dinamu bi uslijedili redom ovi protivnici: Crvena Zvezda, Qarabag, Legia, Maccabi Tel-Aviv, Molde. Ukoliko bi Dinamo u završni playoff pretkola Lige prvaka, bio bi nositelj i u  posljednjoj prepreci za grupnu fazu mogao bi igrati s  Astanom, Slavijom Prag, Ludogoretsom i Young Boysima. Ti dvoboji igrali bi se 22./23. i 29./30. rujna.

 


Komentari