DINAMO NAPRAVIO ZAOKRET: Iznenađenje s Maksimira, ništa od najavljene suradnje

Dinamo protiv Seville, Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Dinamo je nakon proslave novog naslova prvaka u 1. HNL već punom parom usmjeren na dolazeću sezonu, a dio planova trebao je biti i zaprešićki Inter, s najavom da će se dogoditi suradnja sa slanjem trenera i igrača iz Maksimira – no, priča je dobila neočekivani preokret.

Suradnja Dinama sa zaprešićkim klubom, prvim pobjednikom Kupa Hrvatske od osamostaljenja i sadašnjim članom 2. HNL, ipak se neće dogoditi. Umjesto toga, na Maksimiru će se morati okrenuti drugim opcijama za suradnju, a o razlozima zbog čega je došlo do kraja priče s Interom se samo nagađa.

Dinamo protiv Osijeka, ilustrativna fotografija (foto: Goran Mehkek/CROPIX)

Kako su objavile Sportske novosti, mogući razlog je Interova borba za nastup u 1. HNL u narednoj sezoni. U slučaju da zaprešićki klub uspije ostvariti taj cilj i ući u prvoligašku konkurenciju, suradnja kako je sada zamišljena mogla bi biti samo kratkoročna. Pored toga, tu je i mogućnost da Dinamo pronađe rješenje za svoje prvotimce iz drugog plana na drugačiji način, suradnjom s više klubova, a ne samo s jednom ‘filijalom’ koja bi bila u prvom planu.

Čekat će se i rješenje za Krznara

U slaganju igračke križaljke, traženje rješenja za nogometaše koji neće biti u prvom planu je samo dio priče u kojoj se pisalo i govorilo o suradnji s Interom. Tražit će se i odgovor na pitanje o novoj adresi za Damira Krznara i njegovu trenersku ekipu.

Damir Krznar, Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Krznar je u dolazećoj sezoni trebao otići u Inter i voditi zaprešićku momčad u drugoligaškoj konkurenciji, no sada je taj plan propao. Zbog toga, treba vidjeti što čeka stručnjaka koji je počeo proteklu sezonu na klupi prve Dinamove momčadi.

Puno utakmica, ali…

Kao i do sada, Dinamo s europskim i domaćim izazovima pred sobom ima naporno ljeto s puno nastupa na terenu, no čak i u tom gustom rasporedu, uvijek ima igrača iz kadra zagrebačkih Plavih koji ne uspiju doći u prvi plan. Za njih je odlazak u Inter mogao biti dobro rješenje, no sada će se morati naći neka nova opcija.

Komentari