Dinamo na Maksimiru napada Rijeku bez dvojice ključnih igrača

U nedjelju je na rasporedu veliki derbi Prve HNL između Dinama i Rijeke, a igra se u 21 sat na Maksimiru.

“Nakon bolnog poraza momčad se oporavila, dobro smo radili na treninzima i regenerirali se. Osim Oršića i Ademija, eventualno i Leovca, svi su na raspolaganju. Spremno dočekujemo Rijeku, želimo nastaviti pobjednički niz. Vjerujem u svoju momčad, da možemo preskočiti ovu prepreku. Rijeka je ozbiljna momčad s ozbiljnim trenerom i vrlo dobrom organizacijom kluba. Pred nama je težak zadatak, ali vjerujem da ćemo na kraju utakmice mi slaviti”, započeo je trener Bjelica na konferenciji za medije održanoj uoči derbija.

Je li zadovoljan prijelaznim rokom? “Doveli smo sve što smo htjeli dovesti, napravili promjene unutar momčadi, osvježili momčad… Igrači koji su bili tu već 3-4 godine i nisu imali motivaciju su otišli, ubrizgali smo novu krv momčadi. Sve što smo planirali smo i napravili. Zadovoljan sam sa svim igračima koji su tu, svi će dobiti šansu, imamo tri natjecanja do kraja jeseni. Sve su to vrijedni igrači koji će biti korišteni”, veli trener Dinama.

Tko će igrati protiv Rijeke? “Neću to otkrivati, imam povjerenja u sve igrače i ne mogu pogriješiti. Ti igrači koji su igrali u HNL-u apsolutno su opravdali povjerenje, pokazali da su vrijedni. Imam 24 spremna igrača, i svi mogu biti dovoljno dobri da igraju otpočetka protiv Rijeke. Livaković? Trenira tri dana, odlučit ćemo prije utakmice hoće li igrati”, kazao je trener Dinama.

Koliko je Ademi bitan i koliko će nedostajati? “Zadovoljan sam kako Šunjić igra i kako se ponaša, ispunjava sve što očekujem od njega. Još nema iskustva koliko Ademi, nema liderske karakteristike od Arijana, naravno da nedostaje Ademi, ali zadovoljan sam Šunjićem. Doumbia? Vraćamo ga kroz treninge, zbog ozljede s leđima bio je dugo izvan stroja. Zadnja dva tjedna trenira s momčadi, nakon reprezentativne pauze bit će u optimalnom stanju”, objasnio je Bjelica.

Što misli o Rijeci? “Rijeka je Rijeka, imaju kvalitetnog trenera, vrhunski su organiziran klub, pojavila se smjena generacije. Vrlo su kvalitetna momčad, pogotovo igrači u ofenzivi (Heber, Čolak, Kvržić), pa obrana s vratarom Slugom… Možda ih je uzdrmalo ispadanje iz europskih natjecanja, ali zadnji rezultati Rijeke neće me zaslijepiti. Znamo da su motivirani protiv nas i najveći su protivnik Dinama zadnjih godina. Iznimno ih poštujemo i respektiramo, ali na kraju vjerujemo da ćemo biti bolji. Zadnji rezultati nisu odraz snage i njihove kvalitete”, rekao je trener Dinama.

Na kraju je naglasio. “Najvažnije je kako ćemo mi igrati, kako ćemo se postaviti, s disciplinom i agresivnošću na nivou zadnjih utakmica, tad sam uvjeren da ćemo slaviti”, zaključio je Bjelica.

Autor: Bruno Hreljević/N.B.


Komentari