DINAMO KOMENTIRAO UHIĆENJE SVOG IGRAČA I OPTUŽBU ZA SILOVANJE! Evo što će klub poduzeti!

Zbog sumnji da je silovao djevojku pritvoren je 23-godišnji nogometaš Dinama Iyayi Atiemwen potvrdila je zagrebačka policija ne otkrivajući identitet osumnjičenog ni njegove žrtve.

Policija je potvrdila da je provela kriminalističko istraživanje nad “23-godišnjim nigerijskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela silovanja”.

Dodaju da je po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni predan pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

“S obzirom da se radi o kaznenom djelu protiv spolne slobode, a sve u svrhu zaštite prava i dostojanstva žrtve, odnosno sekundarne viktimizacije”, u policiji kažu da ne mogu iznositi detalje tog događaja.

Neslužbeno, nogometaš je priveden zbog napada na djevojku iz Velike Gorice, koja je svoje svjedočanstvo prepričala bez da je otkrila identitet. Podsjećamo da je privatnu tužbu protiv Atiemwena zbog nasilja nedavno podnijela i njegova bivša djevojka Iva Bošnjak i to zbog fizičkog nasilja.

Kontaktiran je i Dinamo koji nam je odgovorio sljedeće.

“Vezano uz vaš upit možemo potvrditi kako se naš igrač Atiemwen u srijedu odazvao na obavijesni razgovor nakon čega je zadržan od strane pritvorskog nadzornika. Tijekom današnjeg dana su nadležna pravsudna tijela odlučila kako nema potrebe za daljnjim pritvorom te su ga pustili da se brani sa slobode. GNK Dinamo još jednom naglašava nultu stopu tolerancije na svaki oblik nasilja. Klub će i dalje pratiti postupanje nadležnih tijela i postupiti u skladu s utvrđenim činjenicama, vodeći se pri tome pravnim institutom presumpcije nevinosti”, rekli su nam iz Dinama.

Atieemwen je u siječnju stigao u Dinamo iz novog prvoligaša Gorice, gdje je u 30 utakmica zabio 12. golova. Prije dolaska u Hrvatsku igrao je za turske klubove Kayserispor i Rizespor.


Komentari