DINAMO KAO NIKAD DOSAD: Uvjerljiv i goropadan rastavio Ferencvaros na komadiće

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Nogometaši zagrebačkog Dinama plasirali su se u posljednje, 4. pretkolo Lige prvaka zahvaljujući visokoj 4-0 (1-0) gostujućoj pobjedi protiv mađarskog Ferencvarosa u uzvratnoj utakmici 3. pretkola igranoj u utorak u Budimpešti.

Uz 1-1 iz prve utakmice prije tjedan dana u Zagrebu Dinamo je prošao dalje s ukupnih 5-1.

Strijelci za Dinamo bili su Ademi (16), Petković (47), Olmo (55) i Gojak (79).

Hrvatski je prvak do prednosti u uzvratu stigao zahvaljujući novom odličnom potezu Španjolca Olma koji je iz teške situacije uspio ubaciti loptu u kazneni prostor domaćih u koji je pravovremeno utrčao kapetan Ademi i smireno svladao Dibusza.

Domaći su uspjeli zagospodariti terenom samo u završnici prvog poluvremena, a tada je i stigla njihova najbolja prilika za izjednačenje. Ipak, udarac Sigera sa 20-ak metara na isteku sudačke nadoknade zaustavila je vratnica.

Dinamo je pitanje konačnog pobjednika riješio početkom drugog poluvremena. Oršić je u 47. minuti prošao po lijevom krilu i uposlio Petkovića koji je u padu sa sedam-osam metara pogodio bliži kut suparničkog gola. U tom je trenutku bilo jasno kako Ferencvarosu treba čudo, odnosno tri uzastopna postignuta pogotka, za preokret.

A da domaći niti ne pomišljaju na preokret pobrinuli su se Olomo i Ademi. Ponovno je Španjolac odlično vidio utrčavanje svog kapetana u suparnički kazneni prostor, uslijedila je povratna lopta Ademija na vrh kaznenog prostora odakle je Olmo pogodio sam donji desni kut nemoćnog Dibusza.

Konačnih 4-0 postavio je Gojak nakon pogreške mađarskog vratara. Dibusz nije uspio ukrotiti udarac Majera sa 25 metara, lopta se odbila na 16 metara do Gojaka koji ju je proslijedio u mrežu.

Imao je Dinamo priliku i za peti pogodak no Petković je u 89. minuti promašio kazneni udarac kojega je izborio Oršić.

Dinamo će u 4. pretkolu igrati protiv norveškog Rosenborga koji je i u uzvratnom susretu 3. pretkola, ovoga puta na svom terenu, svladao slovenski Maribor sa 3-1 te tako s ukupnih 6-2 izborio prolazak dalje.

Prvu utakmicu Dinamo i Rosenborg će igrati u Zagrebu 21. kolovoza, dok je uzvrat u Trondheimu 27. kolovoza. oba dvoboja počet će u 21 sat. Ukupni pobjednik dvoboja Dinama i Rosenborga nastupit će u natjecanju po skupinama Lige prvaka.


Komentari