DINAMO JE UŠAO U KRIZU, ALI ČEKA IH UTAKMICA ISTINE: U nedelju ćemo saznati sudbinu Ante Čačića

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Poraz Dinama u Puli otvorio je mnoga pitanja. Nema potrebe spekulirati, nadolazeće vrijeme bit će sudac. U svom prvom mandatu, Čačić je dobio otkaz nakon što je u tri utakmice u HNL-u ubilježio dva poraza (Split i Zagreb), te jednu pobjedu (Zadar).

Sada je u goroj situaciji. Dinamo je na produžetke u kupu prošao Lokomotivu, a onda remizirali protiv Osijeka te nakon toga izgubili u prvenstvu od Šibenika i Istre.

U Dinamu su se dogodile promjene, još se uvijek događaju, slažu se kockice nekog budućeg plavog kluba, neke nove ere.

U takvom tranzicijskom razdoblju uvijek je mnogo turbulencija, postavljaju se novi kriteriji, skiciraju se pozicije za budućnost, određuje se klupska sudbina, daljini put maksimirskog kluba

Za sad je siguran

Dinamo je nakon odlaska Bjelice promijenio brojne trenera: Jovičević, Mamić, Krznar, Kopić i tada je došao Ante Čačić. Jedna stvar mu se posebno zamjera.

Čačić je tvrdoglav trener što nije loše jer ga je pratio rezultat, ali kada krene po zlu Čačić ostaje pri svom u nadi da poslije kiše dolazi sunce, ali u trenerskom poslu poslije kiše dolazi otkaz. Navijače i strku izluđuje s Ljubičićem na lijevom beku. Jučer je “Austrijanac” zagrijao na prirodnoj poziciji, ali izgledao je izgubljeno jer cijelu sezonu igra na lijevom beku. I tamo izgleda izgubljeno je ove sezone po prvi put u životu igra tamo. Tu je i njegov vječni problem sa zamjenama. Danas kada treneri imaju pravo na 5 zamjena, Čačić je u tri utakmice napravio 6 zamjena. Bizarno za trenera koji se hvali da ima veliku širinu klupe.

Pustio je Oršića i prema svemu sudeći i Ademija. Zamjena nema. Na Maksimir stiže najbolja momčad nove godine, Rijeka Sergeja Jakirovića. Ovo je utakmica istine za Čačića. Za sada je siguran, ali poraz ili čak remi mogao bi natjerati novu upravu da nađe novog trenera.

 


Komentari