DINAMO JE NEGATIVNI REKORDER: Najlošiji su klub i to u nekoliko kategorija

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Dinamova nemoć više nije ni zabavna, sada situacija postaje samo tragična.

Tri utakmice i tri poraza, tako izgleda Dinamova statistika. Oni se nalaze na dnu ljestvice s nula bodova, a posljednji udarac zadala im je Sevilla s minimalnih 1:0.

Bacit ćemo časkom pogled ponovo na statistiku, ovog puta onu sa sinoćnje utakmice. Prema njoj Dinamo nijednom nije zapucao u okvir Sevillinog gola, a uputio je svega pet udaraca. Tužno.

Ovo nažalost nije ni prvi puta da se protivnički vratar odmarao na golu, i u susretu s Juventusom bilo je tako. Buffon je komotno mogao malo napuniti baterije, tek toliko, radi reda, podigao je pogled nekoliko puta da vidi koji po redu gol njegovi suigrači zabijaju, a bilo ih četiri ukupno. 

U tri odigrana kola u ovoj sezoni Dinamo, koji je sada svrgnut i s vrha domaće ljestvice na kojem je čamio 11 godina, uputio je dva udarca u okvir suparničkih golova i to na utakmici protiv Lyona i po tome su najlošiji u Ligi prvaka.

Modri su jedini koji nisu zabili nijedan gol dosada, sada još tome dodajte da je gol razlika 0:8 i dobijete da su jedini lošiji od njih Poljaci. Tamošnja Legija ima gol razliku 1:13, ali oni su zabili barem i taj jedan i to Real Madridu, makar i iz jedananesterca.

Osim što je negativni rekorder što se tiče upućivanja udaraca i zapravo zabijanja, Dinamo je najgori i kada se pogleda kategorija posjeda lopte koji u slučaju Modrih iznosi mizernih 36 posto. Osim toga i posjećenost utakmica nam je razočaravajuća, sinoć je utakmicu sa Sevillom došlo vidjeti samo 6000 ljudi. Najslabija je to posjeta ove sezone, a radi se o najelitnijem natjecanju.


Komentari