Dinamo je i dalje najjači klub u regiji! Jedan podatak to jasno pokazuje

Foto: Pixsell

Dinamo Zagreb i dalje je najbolji na ovim prostorima. Naime, tablica to jasno pokazuje, hrvatski prvak je dosta visoko…

Modri su jučer na Luminus Areni slavili protiv Genka 0:3, dok je Zvezda pobijedila bugarski Ludogorec 0:1. Zagrebačkoj momčadi ovo je prva pobjeda u Europskoj ligi ove sezone, nakon poraza u prvom kolu od ipak jačeg West Ham Uniteda. Klub iz Beograda je za sada stopostotan u grupi Europske lige, u prvom kolu su također pobijedili portugalsku Bragu rezultatom 2:1.

Uzevši u obzir europske rezultate iz prošlih sezona te iz ove sezone, Dinamo i Zvezda polako se vraćaju među najbolje klubove u Europi, tamo gdje i pripadaju.

Sudbina ih je skoro spojila ove sezone u play-offu Lige prvaka, no Zvezda je prvo ispala od moldavskog Sheriffa.

Oba kluba imaju izglednu priliku za ponoviti uspjeh iz prošle sezone odnosno za ‘prezimiti’ u Europi. Dinamo je trenutno drugi na tablici, na poziciji koja mu se i predviđala kada su otkriveni protivnici u grupnoj fazi. West Ham je možda prevelik zalogaj za Modre, no Genk i Rapid iz Beča su ekipe koje Dinamo može i mora pobijediti kako bi prošao u nokaut fazu natjecanja.

Prošle sezone bili su prvi u skupini s Wolfsbergerom, Feyenoordom i moskovskim CSKA. U nokaut fazi izbacili su prvo ruski Krasnodar, a zatim senzacionalno i londonski Tottenham. Na kraj im je ipak stao Villarreal u četvrtfinalu, što je i dalje respektabilan rezultat za Dinamo. U posljednje tri sezone još su jednom dočekali proljeće u Europi, ali tada ih je u nokaut fazi izbacila Benfica.

Na tablici klupskih koeficijenata Dinamo se nalazi na 32. mjestu s 43,500 bodova.

Crvena Zvezda trenutno je prva u svojoj grupi. Pali su Braga i Ludogorec, a sljedeći na ‘meniju’ je Midtjylland. Kako stvari stoje, ‘crveno-bijeli’ bi trebali proći dalje te ponoviti uspjeh iz prethodne sezone. Naime, u eliminacijskoj fazi prošle sezone ispali su od europskog diva, Milana, ali je i dalje bio napet dvomeč, Milan je prošao zbog pravila gola u gostima.

Zvezda se nalazi na 39. mjestu tablice klupskih koeficijenata, dijeli to mjesto s Milanom i Young Boysima.

Koeficijenti će za oba kluba još rast ako ovako nastave, a to znači da će u kvalifikacijskim ždrijebovima biti povlašćeni odnosno da će biti nositelji.


Komentari