Dinamo ima novog trenera? Nenadu Bjelici već je poznat nasljednik

Foto: Cropix

Iako će predstavnici Dinama u četvrtak sjesti za stol sa svojim trenerom Nenadom Bjelicom, bit će to razgovor s figom u džepu, piše Večernji list. Jer niti čelnici Dinama žele Bjelicu dalje na klupi, a niti Osječanin želi ostati na klupi plavih nakon što mu je potjeran cijeli stožer.

Međutim, u igri je ugovor koji po sezoni vrijedi više od milijun eura, pa pregovori zasigurno neće biti laki. Bjelica će, pretpostavljamo, iz Maksimirske 128 pokušati izaći sa što većim postotkom novca koji mu je ugovorom obećan, dok će klub taj iznos pokušati smanjiti.

Dakako, postoji i opcija da Bjelica ostane i inzistira na isplati ugovora do kraja, ali u tom slučaju u Maksimiru bi mu odabrali novi stožer koji sigurno ne bi bio po njegovoj volji. U takvim uvjetima ne bi imalo smisla nastaviti raditi.

Iz tog se razloga može očekivati da će razgovor koji će se voditi 16. travnja u Maksimiru ići prema rastanku s Bjelicom, trenerom koji je ispisao povijest plavih, a na kraju će bit “otjeran”.

Da Zdravko i Zoran Mamić više ne računaju ozbiljno na Bjelicu, najbolje potvrđuje ćinjenica da su mu zamjenika već pronašli. Momčad će tako preuzeti dosadašnji trener B momčadi Igor Jovićević, koji je ove sezone vodio i juniorsku momčad u Ligi prvaka mladih, izbacivši pritom kijevski Dinamo, a potom i Bayern.


Da je Jovićeviću obećano mjesto prvog trenera, saznao je Večernji i po informaciji da je Dinamo proteklih dana intenzivno tražio trenera koji će zamijeniti Jovićevića na dosadašnjem poslu. A saznali su da bi to trebao biti donedavni trener Gorice Sergej Jakirović, koji je protekle dvije sezone pokazao da spada među najtalentiranije hrvatske trenere – od Gorice je napravio hit prvenstva.

Čelne ljude Dinama osim razgovora s Bjelicom očekuje i važan susret s predstavnicima igrača, koji još nisu pristali na smanjenje plaće od 66, odnosno 33 posto.

Podsjetimo – Dinamo je još prije dva tjedna dekretom poručio igračima da se moraju odreći dvije trećine plaće, s time da bi jednu trećinu dobili nakon što pandemija koronavirusa prođe.

Ipak, igrače je povrijedio takav način komunikacije, pa su ponuđeno odbili, u međuvremenu i angažirali odvjetnika, te sada kreću u prave pregovore s klubom. Najteže je zasigurno kapetanu Arijanu Ademiju, koji želi biti uz svoje suigrače, ali je istovremeno i tampon-zona s klubom, pogotovo što ga je taj isti klub itekako zadužio u prošlosti, dobivao je plaću i za vrijeme dvogodišnje suspenzije zbog dopinga.

 

Komentari

loading...