Dinamo ‘hrani’ HNL: Devet klubova dobiti će po 460 tisuća kuna

Foto: Boris Kovacev / CROPIX

NK Dinamo je prošlo godine vrlo uspješno nastupau u UEFA-noj Europskoj ligi. Izborenom osminom finala osigrao je Hrvatskom nogometnom savezu (HNS) 559.121 eura, javlja 24 sata.

Savez novce treba distribuirati klubovima prve lige i to svima onima koji imaju ustrojenu omladinsku školu. UEFA će idućih dana nacionalnim savezima distribuirati četiri posto od ukupnih prihoda Lige prvaka i Europske lige za sezonu 2018/19. sa svrhom solidarnosti za razvoj mladih.

Ukupan iznos je 128,69 milijuna eura. Od toga 60 posto ide savezima čiji klubovi su nastupali u skupini Lige prvaka, a 40 posto savezima koji nisu imali klubove u skupini Lige prvaka. Hrvatska nije imala predstavnika u skupini Lige prvaka, ali obzirom da je Dinamo nastupao u skupini Europske lige Savez će dobiti 559.121 euro.

Klub koji je nastupao u bilo kojoj grupnoj fazi Ligi prvaka ili Europskoj ligi nema pravo na ovu solidarnost, dakle Dinamo neće dobiti ništa. Ako naš savez odluči podijeliti sredstva samo na devet klubova Prve HNL, svaki će dobiti 62.124,56 eura ili oko 460.000 kuna.


Komentari