DINAMO GLEDA U SLOVENIJU, A HRVATSKA LEGENDA SJEDA NA TAMOŠNJU KLUPU? Javio se i slovenski ‘šef’!

Foto: Igor Soban/PIXSELL

Trener koji je s Rijekom osvojio jedini naslov prvaka i sadašnji izbornik Slovenije, Matjaž Kek, posljednjih se dana često spominje kao novi trener hrvatskog prvaka – Dinama.

Pitanje hoće li se Kek vratiti u Hrvatsku glavna je tema u slovenskim, ali i hrvatskim medijima već neko vrijeme. Sve je zainteresirala i informacija da bi Slovenac trebao stići u Dinamo, dok bi tamošnju reprezentaciju preuzeo – Robert Prosinečki.

Za sada su to samo nagađanja, a potvrda o bilo čemu nema. Potvrdio je to i predsjednik Slovenskog nogometnog saveza.

Što se čeka?

Sportske novosti odlučile su kontaktirati predsjednika Slovenskog nogometnog saveza, Radenka Mijatovića, a on hladno poručuje:

“U našem Savezu je sve stabilno, sve ide po planu.”

Slovenci su kvalifikacije za SP u Kataru završili na četvrtom mjestu te će odlazak u Katar ostati samo san, usprkos fantastičnom početku kvalifikacijskog ciklusa i slavlja nad Hrvatskom. Ipak, od te pobjede, uspjeli su slaviti samo protiv Cipra i dva puta protiv Malte te su počele špekulacije da će izborničku klupu napustiti Kek koji ima ugovor s tamošnjim savezom do studenog ove godine. Kao njegova zamjena spominjao se Robert Prosinečki.

‘Nismo nikoga kontaktirali’

Matjaž Kek već se jednom povezivao s Dinamo, ali je sve ostalo na tome. Mnogi se pitaju čekaju li Dinamo i Kek sljedeće utakmice hrvatskog prvaka pa da ustanove ima li potrebe za promjenama. U Dinamu vjeruju Krznaru te ako njegovi momci odigraju dobre utakmice protiv Osijeka i Genka, teško je za očekivati da će se na Maksimiru nešto mijenjati. Mijatović tvrdi:

“Odgovorno tvrdim da nismo nikoga kontaktirali u vezi izborničkog mjesta na slovenskoj klupi!”

Kek je fantastičan trener i to nitko ne osporava te nije čudno da ga se kao takvog dovodi u vezu s Dinamom. Hrvatski prvak uvijek je u toku i žele imati spremna rješenja, ali kako za sad stvari stoje, do promjena na klupi Dinama i Slovenije neće doći. Naravno, vidjet ćemo kako će se situacija razviti kada Modri odigraju derbi s Osijekom, a potom nastupe u Europi. Za sada sve ostaju samo – špekulacije.

Komentari