Dinamo epski podbacio: Skenderbeu ih nadigrao s igračem manje

Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Ovo je gotovo bilo bolno gledati.

Ono što je trebalo biti gotovo rutinsko gostovanje Dinama u Elbasanu, pretvorilo se u noćnu moru za Modre. Konačan rezultat 0:0 značio je da se Dinamo može pozdraviti s Europskom ligom, a da stvar bude još gora, Skenderbeu im je mjesto “oteo” s igračem manje.

Nakon prvog susreta u Maksimiru i ne previše impresivnih 1:1 Dinamo je trebao pobijediti ili remizirati s više od jednog pogotka. To se nije dogodilo, a Dinamo nakon deset godina neće doživjeti igranje u skupinama nekog od europskih natjecanja.

 

Kada sagledamo sve parametre Dinamo je ovo jednostavno morao dobiti. Ipak, ni Modri ni Skenderbeu nisu što su bili kada je Dinamo bio vidljivo premoćniji. U ovom susretu čak ni pojačanja u vidu Soudanija i Olma nisu bila od velike pomoći, Henriquez je zasjeo na napadačku poziciju, a uz Fernandeza ovo je trebao biti “mačji kašalj”.

Već prvo poluvrijeme bilo je, da se pristojno izrazimo, bljutavo. Nije bio poštene akcije, a ni pokušaja Modrih da ugroze gol Albanaca, koji su bili aktivniji, ali ne i uspješniji.

U drugoj polovici utakmice Dinamo je natuknuo da postoji neka nada, malo su se razbudili, a prva prava prilika stigla je u 51. minuti, nažalost lopta je otišla ravno u ruke Sehija. Samo osam minuta nakon toga zaprijetili su i domaćini, ali lopta prolazi pored gola. Cvitanović je naposljetku intervenirao izmjenama, ušli su Gojak, Fiolić i Hodžić, ali bez previše rezultata.

U 78. minuti Dinamo je imao igrača više, ali ni to nisu iskoristili. Pokušali su, ali bezuspješno.


Komentari