Dinamo donirao 218 tisuća kuna u sklopu kampanje ‘Fair play na tribinama’

Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

Kampanja “Fair play na tribinama” provodila se tijekom ove polusezone, a nastavak će imati u idućoj.

Ideja je da klub nakon svake utakmice – bilo domaće, bilo europske – koja prođe bez incidenata i kazni za navijače prikupi određenu svotu novaca koja će kasnije biti donirana potrebitim udrugama.

Kako prenosi Radio Sljeme, na natječaj se prijavilo 15 udruga, a njih sedam je dobilo novac. Među udrugama koje su dobile novac je i Centar za eduakciju i savjetovanje Sunce. “Drago nam je da smo dobili ovu donaciju jer ja nam je to dodatni vjetar u leđa za nove programe koje imamo u planu iduće godine”, rekla je Maida Arslanagić iz Centra.

Ovakvo humanitarno djelovanje kluba prepoznato je i na europskoj razini, “Mi smo dobili informacije od najviših nogometnih tijela da niti jedan drugi klub nikada nije napravio jedan ovakav projekt. Nadamo se da će dugoročno projekt imati još bolje rezultate te da ćemo potaknuti i neke druge klubove da pokrenu nešto ovakvo sa svojim navijačima”, kaže Iva Cigrovskij, voditeljica kampanje “Fair play na tribinama”.

Na dodijeljivanju donacija bio je i mladi igrač Dinama Sandro Kulenović, koji se trenutno oporavlja od ozljede. “Bez navijača je sve teže, tako da nam je drago da su se navijači vratili na Maksimir u tolikom broju. Također, drago mi je da su udruge dobile novac i da smo im mogli pomoći jer nam to jako puno znači”, rekao je Kulenović.


Komentari