Dijeli ih bod do vrha: Ima li Hajduk večeras šanse protiv Dinama?

Najveći hrsvatski derbi, onaj između dva nječna rivala, Hajduka i Dinama odigrat će se večeras na splitskom poljudu. Velik je to dan za obje momčadi jer će jedna zasjesti na vrh ljestvice.

Iako je Dinamo trenutačno prvi s 13 bodova iz pet utakmica, a Hajduk drugi s bodom manje, Splićanima ne ide u prilog što kaskaju za jednu utakmicu.

Uspiju li, pobjedom će se probiti na prvo mjesto ljestvice nakon duga 1399 dana, koliko je prošlo od kad je Hajduk bio na čelu HNL kolone. Kriza splitskog kluba traje godinama i ne nazire joj se kraj.

Hajduk nije pobijedio Dinamo na Poljudu u posljednjih šest međusobnih utakmica. Bijeli nisu slavili protiv Modrih više od tri godine. To je podatak koji puno govori.

Posljednji put došli su do pobjede 20. ožujka 2016. kada su pobijedili 1:0 golom Frana Tudora. Hajduk je tada vodio njegovi trenutačni trener Damir Burić, ali Tudor više nije na Poljudu.

Nakon Burića na klupi Hajduka izredali su se Pušnik, Carrillo, Kopić, Vulić i Oreščanin. Ni jedan od njih nije uspio srušiti Dinamo u Splitu. U međuvremenu je Hajduk dvaput pobjeđivao u Zagrebu.

S druge strane, trener Dinama Nenad Bjelica još nije okusio gorčinu poraza protiv Hajduka. U četiri ligaška ogleda ima tri pobjede i jedan remi. Dinamo je na Poljudu pod vodstvom Bjelice jednom odigrao 0:0 i jednom slavio s 1:0.

Dinamo će istrčati na poljudski travnjak bez najboljeg igrača Danija Olma. Španjolac je ozlijeđen, ima problema s aduktorom. Bjelica neće previše rotirati, kako to obično radi u HNL-u, izvest će u ovom trenutku najjače snage. Modri će nastupiti u “europskom sastavu”.

Buriću nedostaje nekoliko važnih igrača. Posavec, Jurić i Vučur ozlijeđeni su, a Eduok i Ismajli suspendirani.

Utakmicu sudi Damir Batinić iz Osijeka.

Moguće postave:

Hajduk: Ljubić – Juranović, Simić, Svatok, Čolina – Hamza, Nejašmić – Jairo, Caktaš, Dolček – Jakoliš.

Dinamo: Livaković – Stojanović, Dilaver, Perić, Leovac – Ademi – Atiemwen, Gojak, Majer, Oršić – Gavranović.


Komentari