DETONO ZAGREB ponovno na postolju! Pokorili talijansku Gaetu!

Nakon trijumfa juniorskih pjeskaša u Poljskoj, na drugoj strani kontinenta ista priča. Pjeskaši Detono Zagreba osvojili su jedan od najjačih turnira u Europi, talijanski Calise Cup u Gaeti. Nakon 3 dana turnira po dubokome pijesku, Detono se u polufinalu susreo s domaćom ekipom Ventimiglie koju su porazili 2:0. Za finale se čekalo pobjednika između talijanske reprezentacije i nizozemskog Camelota. Nakon raspucavanja Talijani su bili uspješniji te se plasirali u finale.

Detono je ušao kao favorit u meč unatoč tome što im je suparnik bila reprezentacija Italije jer su se u grupnoj fazi već jednom susreli te odnijeli pobjedu. Nakon dva teška seta Detono je ponovno porazio Italiju i time dokazao zašto su jedan od najboljih pjeskaških klubova na svijetu.

Cure iz Detona nisu uspjele obraniti prošlogodišnji naslov.  Ovoga puta su se okitile brončanim odličjem. Nakon nesretno izgubljenog polufinala gdje su protiv Camelota imali čak tri prilike za pobjedu, cure su protiv talijanskog Grossetoa dokazale da zaslužuju medalju te ih porazile sa 2:0 u setovima.

Okitili su se i titulama najboljih obrambenih igrača. Kod žena to je Romana Domjančić, dok je kod muških titulu odnio Ivan Palac, koji ju je proslijedio svome suigraču Mariju Lackoviću koji je turnir odigrao sa slomljenim prstom i tako uvelike pomogao ekipi da osvoje medalju na turniru.

Odličan pjeskaški dan za naše igrače.


Komentari