Detalji napada: Mamić je zakoračio iz kapelice, a pred njim su iskočila dva maskirana napadača…

Facebook

Odmah je prevezen u obližnju bolnicu, iz koje je, kako doznajemo, ubrzo i pušten.

Na cesti kod Tomislavgrada u mjestu Zidine propucan je Zdravko Mamić. Savjetnika Dinama kolima Hitne pomoći prevezli su u obližnju bolnicu, u dom zdravlja u Tomislavgradu. Napadač je pobjegao. Policija traga za njim. Bljesak.info saznaje kako je Tomislavgrad pod policijskom opsadom, te kako su na noge dignuti pripadnici policijskih uprava Tomislavgrad, Livno i Posušje.

Iz bolnice se saznaje kako je Mamić primiljen s prostrijelom ranom desne natkoljenice. Nije u životnoj opasnosti. Ranu su mu sanirali te je pušten iz bolnice. Kako doznajemo, danas bi se trebao vratiti u Zagreb, na kućnu njegu.

24 sata su objavila fotografije Zdravka Mamića iz bolnice gdje se vidi nasmijano lice propucanog savjetnika Dinama. Navode kako su se svi u bolnici htjeli fotografirati s njim.

Mamić je bio na misi zadušnici za svoga oca kojem je godišnjica smrti. Sa Zdravkom Mamićem su u trenutku napada bile majka, supruga i rodbina. Kako doznajemo majka i supruga savjetnika Dinama pale su u nesvijest.

Kako se doznaje iz više izvora, u napadu su sudjelovala dvojica napadača. Bila je to tipična sačekuša navode ti izvori.

Jutarnji list neslužbeno doznaje da se napad dogodio u trenutku dok je Dinamov gazda izlazio iz kapelice. U njegovom društvu bilo je oko 40 članova obitelji, a Zdravko je bio na čelu kolone. Čim je zakoračio iz kapelice ispred njega su iskočila dva maskirana napadača, zapucala i pogodila ga u natkoljenicu. Očevici kažu da se čulo više pucnjeva, ali da ga je samo jedan pogodio. Metak nije pogodio kost.

Napad u Zidinama za Hinu je potvrdio i glasnogovornik MUP-a Hercegbosanske županije Ivica Vrdoljak.

“Osjetio je snažnu bol u predjelu noge kao da ga je nešto opeklo”, rekao je Vrdoljak. Bilo je to u zaseoku Vidovićima, u mjestu Zidinama gdje je Mamić danas stigao kako bi sudjelovao na misi zadušnici za pokojnog oca.

Odmah nakon incidenta na mjestu događaja raspoređeno je više policijskih ophodnji, koje tragaju za počiniteljima, te pripadnika MUP-a Hercegbosanske županije i tužiteljstva koji obavljaju očevid.


Komentari