DERBI OSUĐEN NA KRAVAL? Utakmicu će voditi sudac protiv kojeg je pokrenuta peticija za oduzimanje licencije

Facebook

Protiv suca današnje utakmice između Dinama i Hajduka pokrenuta je peticija za oduzimanje sudačke licencije, a prikupljeno je čak 150 tisuća potpisa.

Uzvratna utakmica polufinala Kupa između Dinama i Hajduka na rasporedu je danas u 17 i 30, a igrat će se pred, navodno dobro popunjenim Maksimirom. Dinamo je u prvoj utakmici slavio s uvjerljivih 2:0, no, nekoliko dana kasnije Hajduk je u prvenstvu iznenadio i porazio Dinamo, pa je atmosfera prije današnjeg derbija nešto vatrenija nego što je bila proteklih tjedana. Mamić i igrači uvjereni su u pobjedu, ali Hajduk gotovo sigurno neće “skinuti gaće” već na početku susreta.

No, uza svo nabrijavanje uoči utakmice pojavio se i još jedan, nazovimo ga, alarmirajući detalj. Naime, utakmicu će suditi hrvatski internacionalac Ivan Bebek. On je do sada sudio ukupno 15 derbija Dinama i Hajduka, deset njih u HNL-u, tri u Kupu i dva u Superkupu. Modri su u utakmicama u kojima je on sudio pobjeđivali u deset navrata, Hajduk tek tri puta, a dva puta su remizirali.

No, Bebek je imao i nekoliko kontroverznih situacija vezanih za derbije. Valja izdvojiti one oko kojih se podiglo najviše prašine. Prva je ona iz sezone 2012./13. kada su Modri na Poljudu slavili s 2:1, a Bebek nije dosudio Vrsaljkovo igranje rukom u šesnaestercu, na što se Hajduk kasnije i žalio. Druga situacija je ona iz 2014. kada je Bebek prekinuo utakmicu u samoj završnici zbog vrijeđanja HNS-a i Zdravka Mamića.

Pokrenuli peticiju da se Bebeku oduzme licencija

Također valja spomenuti i posljednju kontroverzu koja se veže uz Bebeka, a to je ona nedavna iz utakmice osmine finala Europkse lige između Brage i Fenera (4:1). Bebek je na toj utakmici isključio čak tri igrača Fenera i protiv njih dosudio sumnjiv jedanaesterac. Turski navijači uzeli su ga “na zub” nakon toga pa su čak otišli toliko daleko da su pokrenuli i peticiju da mu se oduzme sudačka licencija. Još je nevjerojatnije da su skupili čak 150 tisuća potpisa!

Nadamo se kako Bebek neće imati “ispade” i na derbiju, iako su ove utakmice uvijek pod povećalom ili bolje rečeno pod mikroskopom, a gotovo svaka odluka može se na kraju pokazati spornom. No, kako je Bebek s ovakvim referencama očito najkvalificiraniji sudački kadar za suđenje derbija, opet kažemo, možemo se samo nadati kako “zvijezda” utakmice neće biti glavni sudac.

>>> MAMIĆ PREVIŠE SAMOUVJEREN? ‘Od Hajduka sam izgubio samo jednom u Zagrebu, ne mogu nas ničime iznenaditi’

>>> BREKALO ‘KURI FRKU’ PRIJE NOVOG DERBIJA: Pročitajte kako se mladi talent majstorski narugao ljutom rivalu

 


Komentari