DELEGAT UEFA-e PORUČIO DINAMU: ‘Sredite stadion inače će vas UEFA otpiliti’

Stadion Maksimir (FOTO: Damir Krajac / CROPIX)

GNK Dinamo Zagreb posljednje dvije godine niže sjajne rezultate u domaćim i europskim ligama. Igrači su na cijeni, klub dobro posluje, a i navijači se vraćaju nazad na stadion kako bi podržali Modre. Moglo bi se reći kako se Zagrebom vlada plavo ludilo. I s razlogom. Jedino što još uvijek kaska je infrastruktura, odnosno stadion. Predsjednik Dinama Dražen Barišić najavio je rješavanje tog problema, jer Maksimir odavno ne prati rast kluba iz Maksimirske.

“Na klupskoj Skupštini u prosincu bit će na Dnevnom redu vraćanje vlasništva nad stadionom Dinamu. Pod pritiskom politike Dinamo je 1991. vratio stadion Gradu Zagrebu, tada sam bio u klubu, gradonačelnik je bio Mladen Vedriš. Neka nam sada Grad vrati to zemljište i mi ćemo sami investirati u novi stadion. U ovakvoj situaciji smo što se maksimirskog stadiona tiče taoci politike, a sami ne možemo graditi na nečemu što nije naše. Imamo u planu i trening-kamp na zemljištu iza Kraša” poručio je Barišić.

Barišić je otkrio i što mu je rekao Švicarac Christian Mutschler koji je bio delegat na utakmici u Ukrajini protiv Šahtara. On je jako dobro upoznat sa situacijom na terenu te je čelnicima Modrog kluba poručio:

“Sredite to sa stadionom što prije, jer UEFA neće još dugo imati strpljenja i jednostavno će vas otpiliti”

Politika 1991. godine znači da je to naredio pokojni predsjednik Franjo Tuđman, a Dinamo s punim pravom ne želi graditi nešto na nečemu što nije njihovo. Nadamo se da će Grad usvojiti prijedlog i vratiti vlasništvo u prijašnje stanje.


Komentari