DEČKO SA SREDNJAKA OSTAJE SKROMAN! Otkrio godi li mu iznenadna velika popularnost

Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Dečko sa zagrebačkih Srednjaka mladi Joško Gvardiol puni naslovnice posljednjih dana nakon fenomenalne izvedbe protiv Belgije u kojoj je proglašen junakom koji je svojim reakcijama na terenu gurnuo Hrvatsku u osminu finala. Sutra u 16 sati slijedi taj susret protiv opasne ekipe Japana koja je pobijedila u svojoj skupini favorizirane momčadi Njemačke i Španjolske, a na današnjoj konferenciji za medije upravo je Gvardiol dobio čast uz izbornika Dalića najaviti tu utakmicu.

Jedno od pitanja za Gvardiola bilo je i kako na njega utječe to što je sada tako naglo skočila njegova popularnost.

“Pa joj. Ne obraćam pažnju na društvene mreže, Više sam fokusiran na nogomet, pogotovo jer smo na velikom natjecanju, Želim maksimalno biti u njemu. Volim slobodno vrijeme provoditi družeći se s drugima”, odgovorio je Joško.

Osvrnuo se i na sve veći broj hrvatskih navijača na tribinama.

“Jedan vjetar u leđa koji nam puno znači. Bilo je lijepo igrati na Maksimiru protiv Austrije. Nadam se da će ih biti sve više i više”, rekao je pa je zatim stiglo i pitanje o njegovom sudjelovanju na konferenciji.

“Zahvalan sam izborniku što me tu poveo. Drago mi je biti ovdje, gledamo Modrića, Kovačića i Perišića stalno. Nadam se da neće biti zadnji put da najavljujem utakmicu”, rekao je Gvardiol.

Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Kako ne bilo iznenađenje da susret s Japanom odluči izvođenje penala pitali su novinari i mladog braniča bi li preuzeo odgovornost pucanja penala.

“Ja bih taj penal prepustio starijim i iskusnim igračima koji bolje izvode. Ali ako treba izvesti penal, zašto ne”, rekao je skromni Joško.

Upitan je i o ekipi Japan jer puno Japanaca, kao i Joško, igra u Bundesligi.

“Predstavljaju dosta problema. Sad kad su u reprezentaciji, ekipa je to koja se bori svih 90 minuta. Oni ne odustaju do kraja”, naglasio je.

Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Novinari su se vratili u prošlost, na Euro, kada su i ono i izbornik bili kritizirani. Joško zbog pogrešaka, a izbornik jer ga je gurnuo u vatru, no situacija se okrenula i danas je Joško jedan od najboljih stopera na prvenstvu.

“Tada je bila takva situacija. Došao je iz mlade reprezentacije, dali smo mu povjerenje jer je to zaslužio. Mislim da igrač ne možeš postati ako nemaš povjerenje i podršku. Istrpjeli smo greške. Bit će ih još, ali za postati pravi igrač, moraš proći sve to. On je opravdao naše povjerenje, na njemu je da to gradi dalje i napreduje”, pohvalio ga je izbornik.

“Svatko griješi. Bilo je puno spleta okolnosti, moje debitantske utakmice i trema. To je iza nas. Okrenut sam novim izazovima u budućnosti” zaključio je mladi branič Vatrenih.

 


Komentari