DEBAKL NK ZAGREBA: ‘Koji je to prijatelj Milana Bandića završio u četvrtoj ligi?’

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Legendarni NK Zagreb pao je na niske grane. Nekad legendarni klub iz Kranjčevićeve koji je rame uz rame Dinamu i Hajduku osvajao naslove prvaka danas igra u četvrtoj ligi, boraveći se na trening kampu Zagrebello.

Na čelu NK Zagreb je Dražen Medić, koji je u suradnji s nedavno preminulim Milanom Bandićem izgradio Zagrebello, trening oazu u Veslačkoj ulici koja osim terena ima niz apartmana, kafić i razne mogućnosti nadogradnje. Sa stadiona u Kranjčevićevoj deložirani su prije dvije godine zbog nemogućnosti plaćanja troškova, a danas na stadionu u gradskom vlasništvu igra Lokomotiva.

U utorak je NK Zagreb izgubio utakmicu protiv Hajduka rezultatom 3:0, a njegov upravitelj Medić smatra da klub zaslužuje bolje od četvrte lige.

Ja postavljam pitanje što mi radimo u četvrtoj ligi. Zagreb je igrao dobro i kada je ispao iz prve lige, igrali smo dobro i drugoj. Što se vidjeli na terenu danas? To mene zanima, teren. Primili smo jedan gol, a dva s igračem manje. Prvi start našeg igrača bio je žuti karton, nije bilo ni opomene ni upozorenja. Drugi start – žuti. Treći – ista stvar. Moja ekipa odigrala je dobru utakmicu i tu se vidio moj rad. Nismo mi oštećeni drugim žutim i isključenjem, već je prvi žuti karton sporan i od tog igrača imamo već 30 posto manje na terenu.

Ovo je bila naša prva utakmica nakon tri mjeseca stanke, a parirali smo Hajduku. To je nivo koji Zagreb mora prezentirati. Mi smo natjecateljski dovoljno jaki da igramo s Hajdukom, ali malo koga zanima nogomet“, rekao je Medić za Index.

Prije utakmice održana je minuta šutnje za preminulog gradonačelnika, koji je bio Medićev dugogodišnji suradnik. Upravo je on omogućio izgradnju Zagrebella novcem Grada Zagreba. Međutim, Medić danas negira njihovo prijateljstvo.

Koji je to prijatelj Milana Bandića završio u četvrtoj ligi? Znate li ijednog? U kakvom smo mi to dobrom odnosu bili?”, uzvratio je novinarima Indexa kad su ga pitali o Bandiću.

Medić također smatra da nije sve u novcu, te da je za loše stanje u hrvatskom nogometu odgovorno iseljavanje ljudi iz Hrvatske.

“Mislim da nije sve u novcu. Tko će gledati Belupo – Lokomotiva i kad ima novca? Mi smo zemlja s 800 tisuća iseljenih, treba tražiti razloge tomu. To se sve vidi i na tribinama, naši klubovi su samo preslika. Gledali smo propadanje desetaka klubova. Vidjeli smo Cedevitu koja seli u Ljubljanu, a zamislite da se tako nešto dogodilo u Njemačkoj, reagirala bi Angela Merkel”, zaključio je Medić.

Komentari