Davor Šuker čestitao zlatnim ‘Modrima’: ‘Bili ste dominantni, a nogometna škola jedna je od najboljih u Europi’

Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Dinamu je, uz rezultate konkurenata, za naslov bio dovoljan subotnji bod u Velikoj Gorici. Nakon 30 kola, maksimirski klub ima nedostižnih 19 bodova prednosti ispred drugoplasirane Lokomotive te će u vitrine pospremiti 21. titulu prvaka Hrvatske.

“Od srca čestitam rukovodstvu GNK Dinamo, trenerima Jovičeviću i Bjelici i njihovim stožerima, igračima i svim djelatnicima kluba na zasluženo osvojenom novom naslovu prvaka Hrvatske. Dinamo je ove sezone bio uistinu dominantan u hrvatskim okvirima, a visoku kvalitetu potvrdio je i odličnim nastupima u Ligi prvaka. Takva moć proizlazi iz dugogodišnjeg kvalitetnog rada na svim razinama kluba, a posebno želim naglasiti ulaganja u nogometnu školu koja je jedna od najboljih u Europi. Kao takva, ona je i jedan od temelja uspjeha hrvatske reprezentacije”, rekao je Davor Šuker, predsjednik HNL-a.

Iako je utrka za naslovom prvaka riješena šest kola prije kraja, HT Prva liga ostat će itekako zanimljiva do kraja poručuje predsjednik HNS-a:

“Zahvaljujući ponajviše Dinamovim rezultatima u Europi, iduće sezone imat ćemo dva mjesta u kvalifikacijama za Ligu prvaka, što je dalo dodatnu draž našem prvenstvu. Gledamo zaista izuzetno zanimljivu borbu za 2. mjesto gdje su čak četiri odlične momčadi – Lokomotiva, Osijek, Rijeka i Hajduk – unutar tri boda. Iz kola u kolo gledamo vrlo napete i atraktivne utakmice, poput sjajnog dvoboja Lokomotive i Hajduka, te sam siguran da će ta utrka biti napeta do samog kraja. Neizvjesna je i borba za ostanak premda Varaždin i Istra 1961 malo lakše dišu od Intera. Pozivam i dalje sve aktere da budu oprezni i odgovorni jer epidemija nije završila te nam zdravlje mora biti na prvom mjestu, ali moram reći – uživam u povratku nogometa i naše lige koja zaista ima što za ponuditi svakom gledatelju, uživo ili putem malih ekrana.”


Komentari