Danska-Hrvatska (27: 25): Hrvatskoj propao europski san, ali odlaze s najmanjom razlikom u izgubljenoj utakmici protiv prvaka

Foto: Jozo Čabraja / kolektiff

Drugu utakmicu drugog kruga Europskog prvenstva, hrvatski su reprezentativci odigrali u subotu protiv Danske. Bila je to zadnja utakmica domaćih reprezentativaca na ovom prestižnom natjecanju, ni manje ni više, nego protiv svjetskog prvaka, koji su lani slavili u Egiptu.

Ipak, Kauboji su junački pali, a Danci su se neočekivano uznojili, zamalo slomljeni pod ustrajnom igrom.

Pored gubitka protiv Crne Gore (26:32) u posljednoj utakmici, Hrvoje Horvat je vodio momčad kroz dodatno tešku situaciju za Kauboje.

Zaraza koronavirusom, ali i ozljede Domagoja Duvnjaka (točnije, problem s leđima) i Halila Jaganjca (potres mozga), donose više izazova nego što treba uoči susreta s prvakom. Na kraju, ni jedan ni drugi nisu sudjelovali u presudnoj utakmici.

Uz to Island je ranije pobijedio i Francusku (29:21), čime je Hrvatska nakon gubitka od Francuske (27:22) zaradila nulu na bodovnoj ljestvici. Čak i sa pobjedom protiv Danaca, ljestvica bi bila vrlo zgusnuta i moguće, Kauboji ne bi ušli u polufinale.

No ipak, iako su hrvatski momci igrali žestoku igru, čak bolju nego protiv Crne gore, prvak je ostao prvak, a Hrvatska izgubila šansu za europski naslov.

Danska je krenula dominantno kada je Lauge zabio gol već u drugoj minuti, ali Cindrić je ipak uspio izjednačiti već u četvrtoj minuti, te Danci nisu stigli do tri prednosti razlike sve do 16. minute.

U konačnici, sve je ipak završilo s 27:25 u korist Danaca, ali Kauboji mogu biti zadovoljni da su izgubili s trenutno najmanjom razlikom na cijelom prvenstvu. Hoće li to pokolebati Dance u nadolazećim utakmicama, doznati ćemo ubrzo.

Komentari