Dani Olmo u razgovoru sa španjolskim novinarima: ‘Volio bih ići u Barcelonu’

Foto: Damir Krajac / CROPIX

“Želim ići na Europsko prvenstvo sa Španjolskom, a taj put bit će mi otežan ako ostanem u slabijem natjecanju poput hrvatske lige. Želim napraviti korak naprijed, želim mjesto u reprezentaciji, želim napredovati. Ne odlazim samo zato što me traže, već želim napraviti korak naprijed u karijeri.”

Rekao je to Dani Olmo za novinu Catalunya u posebnom razgovoru gdje je objašnjavao svoju situaciju i želju da napusti Dinamo i igra u nekom velikom klubu, u jakom natjecanju. Između brojnih pitanja izdvajaju se odgovori gdje se Olmo zahvaljuje Dinamu na svojoj promociji, ali se i te kako osjeti namjera da se iz Zagreba ode pošto-poto i to što brže.

“Za mene novac nije primarna stvar. Naravno, važno je da te cijene koliko vrijediš, ali u ovom trenutku moj motiv je projekt koji ima budućnost. Kada sam dolazio u Dinamo, ponudili su mi projekt, sada to opet želim. Nikada nisam igrao na višoj razini i osjećam se izvrsno. Vjerojatno je idealno vrijeme za odlazak iz Dinama bilo prošlo ljeto, ali nije bilo ponuda. Veselio sam se ipak idućoj sezoni jer nas je čekala Liga prvaka. Danas sam spreman na odlazak. Koliko sam upoznat, stigle su dvije ponude”, rekao je Olmo.

O pričama da bi mogao u Barcelonu, iz koje je ponikao, za španjolske novinare kaže:

“Trenirati i igrati s Messijem – to je najveći poticaj koji mogu dobiti u karijeri. Ne bojim se, prošao sam puno toga i izabrao sam sporedni put u karijeri kakvim nitko prije mene nije krenuo. Evo gdje sam danas. No, o svemu tome odlučuju moji zastupnici. Moji agenti bili su i na pregovorima s Bayer Leverkusenom, nekoliko puta, ali Dinamo tvrdi da ponude nije bilo. Razgovarali su s mnogim klubovima, ali ponuda je nešto drugo. Vidjet ćemo što će se dogoditi, to nije realna situacija. U proteklih šest godina Dinamu sam dao puno i klub je puno toga dao meni. Sada radimo zajedno da dođemo u poziciju koja svima donosi benefit”, zaključuje Olmo.


Komentari

loading...
-->