Dani Olmo na vrhu: Njegov gol proglašen najboljim u posljednjem kolu

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Nije to mala stvar. Naprotiv. Pogodak Danija Olma u utakmici njegovog Dinama protiv Manchester Cityja za 1-0 (kasnije završilo 1-4) proglašen je na UEFA-inim stranicama za pogodak zadnjeg kola natjecanja po skupinama. U konkurenciji Olmovom pogotku bio je sjajan pogodak Salaha iz mrtvog kuta, za svoj Liverpool protiv Salzburga.

No, dvojbe nema, odlučili su glasovi registriranih posjetitelja UEFA-inih stranica. Tako da se ne može govoriti o nekoj neobjektivnosti. Jednostavno, ljudima se najviše dopao pogodak Španjolca u dresu Dinama. Sjajan volej u pokretu, to je nogomet iz davnih dana, pogodak je to romantike u suvremenom nogometu.

Lyonov strijelac Aouar koji je zabio Salzburgu isto je sjajan, trijumfirati u takvoj konkurenciji velika je stvar. Kad se dopadneš gledateljima svi te zapamte za sva vremena. Upravo se to dogodilo Dinamovom igraču – Daniju Olmu. Pred kojim je skoro zacijelo i unosan transfer.

UEFA zbog ovog gola kola planira uručiti Olmu i posebnu nagradu. Ispada kao božićna, no on ju je svojim igrama odavno zaslužio.


Komentari