Danas su na rasporedu dvije utakmice HT Prve lige: Vatreno u Koprivnici i Gorici

Foto: Bozidar Vukicevic/CROPIX

Danas će se kompletirati 32. runda hrvatskog prvenstva, a u akciju će Dinamo Zagreb i Hajduk, dva kluba koja se bore za naslov prvaka. Prvi će na teren Splićani, koji gostuju u Koprivnici kod Slaven Belupa (17:00), dok Modri idu na noge Gorici (19:05).

Hajduk na valu pobjede u ‘Vječnom derbiju’ s velikim optimizmom dočekuje sraz s Farmaceutima, a njihov strateg Valdas Dambrauskas vjeruje u pozitivan rezultat.

“Utakmica koja nas iščekuje u nedjelju se ne razlikuje puno od one s Dinamom jer nam i dalje poraz ili izjednačeni rezultat nisu opcija. Želja nam je osvojiti sva tri boda kako bi održali naš san živim. Bez obzira u kakvoj je formi Slaven Belupo, moramo biti fokusirani na sebe i ako odigramo s istom željom, posvećenošću i kvalitetom kao i u protekloj utakmici onda smatram da možemo očekivati izrazito pozitivan rezultat”, rekao je Dambrauskas.

S druge strane, ogled u Gorici biti će ‘vatreno krštenje’ za novog-starog trenera Modrih Antu Čačića, koji je naslijedio smijenjenog Željka Kopića. Čačić je u izjavi pred utakmicu naglasio kako je pred njegovom momčadi izuzetno važna utakmica.

“Gorica je imala turbulentnu sezonu, ali se dolaskom Samira Toplaka stabilizirala. Postoji respekt prema njima. Međutim, naša momčad ima kvalitetu na koju se moramo usredotočiti. Pred nama je izuzetno važna utakmica. Zatekao sam momčad u dobrom stanju, iako se na psihološkom segmentu osjete posljedice poraza u Splitu, ali vjerujem da će igrači biti spremni za utakmicu. Imamo širok roster kvalitetnih igrača. Igrat će igrači za koje smatram da će biti najsvježiji i najopušteniji. Imamo respekt prema domaćinu, ali moramo voditi računa o svojoj igri”, istaknuo je Čačić.


Komentari