DANAS NAVIJAMO! Na Olimpijskim igrama Hrvatska ‘ganja’ treće zlato, a u lov na finale će i Perković

Facebook/Rio 2016

Danas se održava natjecanje u 20 sportova, a Hrvati nastupaju u atletici, jedrenju, košarci i rukometu.

Sve oči bit će uprte prema zaljevu Guanabara gdje našeg jedriličara Tončija Stipanovića očekuje plov za odličja u klasi Laser. Stipanović je već osigurao najmanje srebro, a danas će napasti i najsjajnije odličje. Šanse su mu velike budući da drži prvo mjesto i u plovu za odličja mu samo ostaje zadatak ne dopustiti drugoplasiranom Australcu Tomu Burtonu da bude pet mjesta ispred njega.

Sandra za finale mora dobaciti do 62 metra

U akciju će u noći s ponedjeljka na utorak (1.30 po srednjoeuropskom vremenu) i braniteljica zlata u bacanju diska Sandra Perković. Norma za ulazak u finale, koje je na rasporedu u utorak, iznosi 62 metra, što bi trebao biti lagan zadatak za hrvatsku atletičarku.

Naši košarkaši će u 3.30 sati s ponedjeljka na utorak krenuti u dvoboj protiv Litve. Poslije poraza od Nigerije Petrovićevi izabranici moraju pobijediti kako bi bili sigurni za četvrtfinale iako postoji kombinacija u kojoj i s porazom mogu dalje. Rukometaši već jesu u četvrtfinalu, a protiv Tunisa (0.50 sati) će loviti što bolju poziciju uoči početka nokaut-faze.


Komentari