Danas je na redu sljemenska utrka: ‘Skijašicama zbog potresa sada nije svejedno biti u Zagrebu’

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Koronavirus i potres ‘uzdrmali’ su sljemensku utrku. No, ona se i dalje održava. Prve vožnje na redu su od 12.30 sati.

Počinje utrka ženskog slaloma u Svjetskom kupu. Uoči utrke Leona Popović rekla je kako prije utrke nema nikakve nervoze.

“Ma nema nikakve nervoze, spremna sam za sljemensku utrku. Očekivanja? Ma onda su sasvim jasna, nadam se ulasku u drugu vožnju, ove godine ću imati i puno bolji startni broj nego lani. Vjerujem da ću sada imati startni broj između 46-48, dok sam prošle godine imala startni broj 71. Velika je to razlika”, rekla je Leona Popović za 24sata.

Ona danas ima priliku postati tek peta hrvatska skijašica koja može osvojiti bodove na slalomskoj utrci na Sljemenu. Prije nje su to učinile Janica Kostelić, Ana Jelušić, Nika Fleiss i Sofija Novosel.

‘Cure su se dosta raspitivale oko toga’

“Meni vam je svaka utrka jednako bitna, na isti način se pripremam i fokusiram za Sljeme, kao primjerice za utrku u Semeringu. Domaći teren ili ne, to mi je manje bitno, samo ja moram biti prava”, objasnila je.

Otkrila je i kako je to skijati sada bez publike.

“Pa meni to čak i nije neki posebno grozan osjećaj, ja se baš volim skijati. Naravno da je ljepše kada je publika uz stazu i kada se čuje navijanje, ali već sam navikla i na ovu situaciju”, rekla je.

Kaže da je zadovoljna svojom trenutnom formom. Otkrila je i jesu li je ostale skijašice ispitivale o Zagrebu i trenutnoj situaciji.

“Da, neke cure su se dosta raspitivale oko toga, ali mislim da ni one same nisu skroz upućene, pa nisu ni svjesne kakav je zapravo potres pogodio jedan dio Hrvatske. Teško je iz inozemstva dobiti pravi dojam što se dogodilo u Petrinji i okolici. Dosta su se raspitivale oko toga, nikome nije svejedno sada biti u Zagrebu“, zaključila je.


Komentari