DALIĆ ŽELI POJAČATI VATRENE: U igri su nove legende, otkrio o kome razmišlja!

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Hrvatska je u završnici kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru dobila nekoliko vrijednih osvježenja u momčadi, a nakon uspješnog kraja utrke za nastup na SP-u, objavljena je i velika novost u stručnom stožeru. U ekipu predvođenu izbornikom Zlatkom Dalićem ušao je Mario Mandžukić, legendarni napadač Vatrenih, koji je nedavno okončao igračku karijeru i okrenuo se novim nogometnim izazovima.

Mandžukić je zagrijan za trenerski posao, a svoju novu epizodu počet će u stručnom stožeru reprezentacije, u kojem je otprije već niz legendi Vatrenih iz različitih generacija.

Podsjetimo, dio tog društva su Ivica Olić, Vedran Ćorluka, Dražen Ladić i Marjan Mrmić, a reprezentaciji povremeno pomažu i Nikola Jerkan i Ognjen Vukojević. Po Dalićevim riječima, ova priča mogla bi dobiti i nastavak.

Foto: Kevin Barnes/CameraSport via Getty Images

Tri legende su u igri

Razgovarajući za Jutarnji list, Dalić je spomenuo Danijela Subašića, Ivana Rakitića i Luku Modrića, trojicu velikana Vatrenih koji bi u perspektivi mogli pomoći reprezentaciji u stručnom stožeru. Mandžukić je potvrđen kao novi dio te priče, a prije njega, posljednji koji je ušao bio je Ćorluka, također nedugo po završetku igračke karijere.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

‘Zajedno s ‘Čarlijem’, on je dokaz moje intencije da se u stožer uključuje sve više ‘srebrnih’, jasno, onih koje zanima trenerski rad, od Subašića, Rakitića, a danas-sutra i Modrića. Po meni je to jedino prirodno’, rekao je hrvatski izbornik.

Gleda prema budućnosti

Poslije Mandžukićevog priključenja stožeru, Dalić je za Jutarnji kazao da u bliskoj budućnosti neće biti novih imena u trenerskoj ekipi koju predvodi. Subašić, Rakitić i Modrić bi, tako, bili u igri za budućnost, budu li zainteresirani za trenerski posao nakon završetka igračkog puta.

Sva trojica i dalje su aktivni, Modrić s nastavkom svoje sjajne priče u Real Madridu i u dresu Vatrenih, Rakitić u Sevilli, a Subašić odnedavno s povratkom u Hajduk.

 

Komentari