DALIĆ SPREMA IZNENAĐENJA: Evo gdje ćemo gledati ‘novu’ Hrvatsku

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Hrvatska je s nekoliko problema u momčadi stigla na gostovanje na Cipru, u Larnaci, u nastavku kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo kojem je sljedeće godine domaćin Katar. Za izbornika Zlatka Dalića i ostatak momčadi situacija nije idealna, trebat će povući s izostancima ponajprije u obrani prvo na ciparskom gostovanju, a zatim i tri dana kasnije u Gradskom vrtu u Osijeku.

Dok se čeka utakmica u Larnaci koja danas počinje u 20.45 sati, čini se da je kombinacija koja bi trebala biti dobitna prilično neočekivana.

Pripremaju se iznenađenja

Ovu situaciju približile su Sportske novosti, koje pišu da će u posljednjem redu na bokovima biti Josip Stanišić i Borna Sosa, a na stoperskim pozicijama Duje Ćaleta-Car i Joško Gvardiol. Među njima, Gvardiol je 19-godišnjak, debitant među Vatrenima Stanišić ima 21 godinu, Sosa je dvije godine stariji, a najviše iskustva u reprezentaciji ima 25-godišnji Ćaleta-Car, koji nije, pak, standardan u klubu.

U slaganju obrane, SN donose da će Dalić na Cipru izostaviti Domagoja Vidu iz prvih 11. Vida se tek vraća nakon nekoliko tjedana stanke zbog ozljede, a u posljednjem redu bitni su i izostanci još nedovoljno spremnog Dejana Lovrena i ozlijeđenog Josipa Juranovića.

Iskustvo u sredini terena i napadu

Dalić će se na Cipru moći osloniti na više iskustva u veznom redu i u napadačkom dijelu momčadi. Tu je ključan povratak Luke Modrića među Vatrene prvi put nakon ovoljetnog Eura.

Evo kakvu Hrvatsku SN najavljuje u Larnaci:
Livaković – Stanišić, Ćaleta-Car, Gvardiol, Sosa – Brozović, Kovačić – Vlašić, Modrić, Perišić – Kramarić.

Prijenos na Novoj TV

Na sredozemnom otoku Hrvatsku će dočekati ljetni ugođaj.

S obzirom na to da će se igrati u 21.45 sat po lokalnom vremenu, u tom terminu bi trebalo biti ugodnije, a ljubitelji nogometa u Hrvatskoj će ovaj ‘vrući’ ogled moći pratiti u prijenosu na Novoj TV.


Komentari