Dalić se oglasio o šoku koji mu je priredio Livaja: ‘Žao mi je što je to učinio’

Marko Livaja i Zlatko Dalić (Foto: Tom Dubravec / CROPIX)

Marko Livaja objavio je u nedjelju da napušta hrvatsku nogometnu reprezentaciju. Sada se o njegovom odlasku oglasio izbornik Vatrenih Zlatko Dalić.

Marko Livaja odlazi iz reprezentacije, evo kojim riječima se oprostio od Vatrenih

”Marko je proteklih godina bio važan dio naše reprezentacije te me stoga ražalostila ova objava. No, razumijem razloge koje mi je Marko iznio u iskrenom razgovoru te stoga poštujem ovakvu odluku. Zahvalni smo Marku na doprinosu reprezentaciji u proteklom razdoblju, posebno u našem pohodu do bronce na Svjetskom prvenstvu, te mu želim svu sreću u nastavku klupske karijere”, rekao je Dalić i dodao da mu je žao zbog ove Livajine odluke.

Izbornik Zlatko Dalić (Foto: Ranko Suvar / CROPIX)

”Žao mi je što je Marko donio ovakvu odluku, no razumijem njegovo razmišljanje. Poštujem takvu odluku, kao što sam poštivao i prethodne odluke kada bi se netko oprostio od reprezentacije. Marku zahvaljujem na svemu što je dao reprezentaciji, bio je važan dio naše brončane priče u Kataru te vjerujem da će mu to Svjetsko prvenstvo ostati među najdražim uspomenama u karijeri. Želim mu puno zdravlja i sreće privatno i profesionalno”, poručio je izbornik.

Podsjetimo, Livaja je samo dan uoči okupljanja reprezentacije za utakmice protiv Turske i Walesa u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo obavijestio predsjednika HNS-a Marijana Kustića da odlazi od reprezentacije.


Marko Livaja (Foto: Tom Dubravec / CROPIX)

O svemu se zatim oglasio i na društvenim mrežama.

”Izborniku i stožeru zahvalan sam na svom vremenu provedenom u reprezentaciji i priznanju kao igraču, a uvijek će mi posebno u srcu ostati bronca iz Katara i atmosfera koja je vladala među suigračima te radost u cijeloj državi i dijaspori koja je vladala zbog sjajnog uspjeha. Ponosan sam na svaki nastup za moju domovinu i želio bih da fokus i pozitiva budu usmjereni prema igračima, nadam se da će u miru i bez tenzija dočekati sljedeće bitne utakmice. Hvala svima na podršci, a reprezentaciji od srca želim sreću i uspjeh sada i u daljnjoj budućnosti”, napisao je Livaja.


Komentari