DALIĆ OBJAVIO MOMČAD ZA KLJUČNE UTAKMICE: Hrvatska u završnici borbe za SP, stiže i povratnik!

foto: Goran Stanzl /PIXSELL

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić objavio je na koje igrače računa za posljednje utakmice reprezentacije u skupini europskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje se dogodine održava u Kataru. Hrvatska će 11. studenog gostovati na Malti, tri dana kasnije igra se utakmica protiv Rusije u Splitu, na Poljudu, a izbornik je objavio popis na kojem su 24 igrača, uz još šest pretpoziva.

Na Dalićevom popisu su:

Golmani: Dominik Livaković, Simon Sluga, Ivo Grbić.

Obrambeni igrači: Josip Stanišić, Josip Juranović, Domagoj Vida, Dejan Lovren, Duje Ćaleta-Car, Joško Gvardiol, Marin Pongračić, Borna Sosa, Borna Barišić.

Vezni igrači: Luka Modrić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Mario Pašalić, Kristijan Jakić, Nikola Vlašić, Luka Ivanušec.

Napadači: Andrej Kramarić, Marko Livaja, Ivan Perišić, Josip Brekalo, Mislav Oršić.

Pretpozive su dobili Lovre Kalinić, Mile Škorić, Filip Uremović, Antonio Mirko Čolak, Kristijan Lovrić i Nikola Moro.

Vraća se oporavljeni Lovren

U odnosu na utakmice odigrane u listopadu na Cipru i kod kuće protiv Slovačke, najznačajnija promjena je povratak Dejana Lovrena. Iskusni stoper oporavio se od ozljede, ponovno igra za ruski Zenit iz St. Peterburga, a na njega će u studenom moći računati i Dalić.

Izbornik je u najavi utakmica protiv Malte i Rusije izdvojio i povratak Josipa Juranovića, također oporavljenika nakon ozljede. Vraća se još jedan ‘ranjenik’ koji je propustio listopadske utakmice, važni Dinamov adut Mislav Oršić.

Okupljanje uoči Malte

Okupljanje hrvatskih reprezentativaca dogodit će se 8. studenog u Zagrebu, dva dana prije odlaska na Maltu. Povratak u Hrvatsku dogodit će se dan poslije nastupa na malteškom gostovanju, u utakmici koja 11.11. počinje u 20:45 sati. Ogled s Rusijom na Poljudu imat će rani početak, 14.11. u 15 sati.

‘Najvažnije je da sve držimo u svojim rukama, da ne ovisimo o drugima. Znamo da nas dvije pobjede vode u Katar, to je naš cilj i dat ćemo sve od sebe da ga ostvarimo’, rekao je Dalić za službenu stranicu Hrvatskog nogometnog saveza nakon objave popisa.

‘Naš fokus mora biti Malta. To je sada ključna utakmica koju moramo odraditi ozbiljno, koncentrirano i maksimalno angažirano. Tek tada možemo samima sebi dopustiti razmišljanje o Rusiji protiv koje ćemo na svojoj strani imati pun Poljud, što će nam biti veliki adut, uz kvalitetu i zajedništvo koje posjedujemo’, dodao je izbornik.


Komentari