DALIĆ ISKRENO UOČI ŽDRIJEBA: Otkrio koju reprezentaciju želi izbjeći u skupini!

Danas se u Bukureštu s početkom u 18 sati održava ždrijeb za europsko nogometno prvenstvo koje će se dogodine prvi puta do sada igrati u 12 gradova povodom obilježavanja 60. godina postojanja krovne europske nogometne federacije, UEFA-e.

Izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić otputovao je za Bukurešt odakle je komentirao s kim bi volio igrati, a koga bi volio izbjeći.

“Za naše navijače bi bilo idealno da igramo u Munchenu i Budimpešti. Što se tiče protivnika, ne bi bilo loše da izbjegnemo Portugal, dok iz prve bi mogli igrati s Italijom, Engleskom i Španjolskom, njih poznajemo jer smo igrali s njima u Ligi nacija” – rekao je izbornik pa nastavio:

“Prije preuzimanja reprezentacije znao se cilj. Čeka nas puno rada, vjerujem da možemo napraviti još jedan dobar rezultat”, zaključio je Dalić.

Da su Portugalci uistinu penicilin igri naše reprezentacije svjedoči i poražavajuća statistika. U pet dosadašnjih susreta Hrvatska nije pobijedili ni u jednom susretu, odnosno izgubili smo sve uz gol razliku 0 – 7, a tek smo u zadnjem, prijateljskom ogledu, prvi puta postigla pogodak! Sretnik je bio Ivan Perišić.


Portugal nam je nanio dva poraza na Euro smotri. Prvi puta na Euru u Engleskoj (0 -3)  kada je Ćiro pošto poto želio Nijemce u četvrtfinalu. Drugi poraz još silno žulja jer se dogodio također na Euru, ovoga puta u četvrtfinalu koje je igrano u francuskom Lensu. Ricardo Quaresma je u 117. minuti postigao pogodak iz kontre, nakon čega je Portugal otišao do kraja.

MEĐUSOBNE UTAKMICE HRVATSKE I PORTUGALA

  • 9. lipnja 1996. HRVATSKA – Portugal 0:3 (EP – skupina) Luis Figo (3), Joao Pinto (30), Domingos (88)
  • 12. studenog 2005. Portugal – HRVATSKA 2:0 (prijateljska) Petit (32), Pedro Pauleta (65)
  • 10. lipnja 2013. Portugal – HRVATSKA 1:0 (prijateljska) Cristiano Ronaldo (36)
  • 25. lipnja 2016. HRVATSKA – Portugal 0:1 prod. (EP – osmina finala) Ricardo Quaresma (117)

Europska smotra otvara se u Rimu 12. lipnja iduće godine, a osim Rima gradovi u kojima će se igrati su još i London, Munchen, Baku, St.Peterburg, Kopenhagen, Amsterdam, Bukurešt, Glasgow, Dublin, Bilbao i Budimpešta.

Hrvatska ne može igrati u skupini B i C, jer su reprezentacije iz naše jakosne skupine Rusija i Nizozemska domaćini. Ne možemo izvući ni Belgiju koja je u skupini s Rusijom te Ukrajinu koja je s Nizozemskom.

 

Komentari